-
… än får du gå med strumpor och skor!
Inga blåsippor står att finna i skogarna än, men helgen har bjudit på underbart vårväder. Med solen börjar det surra i bikuporna och man ser mängder av tecken på liv! Utan moln blir stjärnhimlen intensiv och nätterna kalla. Det är lätt att glömma att det är långt kvar tills det blir tryggt för alla frusna…
-
”Fastestädning”.
”Vad gjorde du innan du upptäckte scrapbooking?” ”Jag städade alltid då jag inte hade något annat att göra.” Konversationen hade jag för många år sedan med en medpysslande vän som precis som jag numera mestadels lagt pysslet på hyllan, men hon har fortsatt att ha städning som en viktig hobby. Jag har flera runt omkring…
-
Ombyggnad pågår, del två.
När jag läste några av kommentarerna till gårdagens inlägg insåg jag att jag ville komplettera min lilla liknelse eftersom den kunde feltolkas, eller åtminstone tolkas på ett sätt som inte var min mening. Jag börjar med detta: ”Nej men det här lät ju faktiskt bara för deppigt: ’Som 54-åring närmar jag mig byggets slutfas.’” Men…
-
Ombyggnad pågår.
Jag kör långsamt förbi byggarbetsplatsen mellan Mörtfors och Norrköping. Den angivna hastigheten är 30 km/h. Klockan är inte ens sju, men vägbyggarna är redan igång. Trots det fräser flera bilar förbi oss i hög hastighet, långt över den pågivna. Jag tänker på människorna som kallar detta sin arbetsplats. De som lever med en ständig risk…
-
Tack för en underbar, vanlig dag.
Onsdagar brukar vara lite mellandagar för mig, men just gårdagen blev riktigt festlig! Dagen började med ett fint samtal. Mitt jobb som samtalsterapeut känns meningsfullt, spännande och utvecklande. Jag älskar verkligen att möta medmänniskor på detta sätt. Jag passade på att jobba undan planttantssysslorna som väntat i onödan i flera dagar på rasten. Syrrans rumslönn…
-
Semlor med nytänk.
Igår var det dags för årets möjligtvis enda semlebak. Vi brukar bjuda hit familjen på semlefest, men i år hittade vi inte riktigt något bra tillfälle för detta. Det kommer andra tillfällen. Jag bakar släta bullar med samma gamla recept från Vår Kokbok som jag följt sedan mitt första egna semlebak på Branta backen i…