07 jan

Reach – Projekt 2.

To reach – att nå fram.

Idag skickade jag ett riktigt brev, ett handskrivet, som på den gamla goda tiden. Det var till någon som har fått många brev av mig och som har skickat många till mig. Att skriva två sidor gav mig skrivkramp och jag tänkte att det är riktigt sorgligt att jag låter min kalligrafihand förfalla så totalt. En hand ska skriva för att hålla sig i form… Jag hoppas inte det dröjer lika länge mellan detta brevet och nästa som mellan detta och mitt förra!

Jag tänker ofta på att göra iordning ett fint paket till någon som betyder mycket för mig, men det blir liksom aldrig av. Idag stoppade jag i alla fall ner något kul i ett kuvert, något som jag hoppas att hon uppskattar så mycket som jag tror. Kanske kommer brevet fram en dag då det är precis vad hon behöver, kanske kan hon spara innehållet till en dag då det regnar och allt känns trist och tråkigt.

Två reach-projekt avklarade och det är bara den sjätte januari. Det känns bra. Har jag fått några fantastiska aha-upplevelser, har jorden skakat under mig, är REACH ett mantra som alla borde leva efter? Nja, jag är försiktigt nöjd med mitt val. Allra mest nöjd är jag över att inte ha gett några nyårslöften som jag ändå redan skulle ha brutit vid det här laget om jag känner mig själv rätt.

4 thoughts on “Reach – Projekt 2.

  1. Ja, BRIEFE würde ich auch gerne (wieder) schreiben – wie viele habe ich schon beim Spazierengehen oder Nachts formuliert, aber nie geschafft zu schreiben … und kleine Päckchen schon gar nicht. Ab und an schicke ich Blumen – einfach so – und habe gemerkt, dass das auch ein schöner Weg ist. In diesem Augenblick geht einfach so ein lieber Gedanke an Dich über den Atlantik auf die Reise ( :

    • Tyvärr skrev jag inte brevet till dig, även om jag borde. Julens amaryllis stod i din och dina föräldrars fantastiska vas. Vad heter krukmakeriet som gör den nu igen? Nu är det dags för tulpaner igen. Tyvärr kan vi inte ha några i trädgården pga rådjuren, men det är okej. Jag vet hur glada mamma och far blev då du hade skickat blommor till dem! Tankar som skickas uppskattas mycket de också. Jag tänker ofta på dig och resten av syskonen. Kram!

      • KPM – Königlich Preußische Porzellanmanufaktur: Die ”Hochzeitsvase” ist die Trompetenvase, entworfen von Karl Friedrich Schinkel, dem preußischen Architekten, der Anfang des 19. Jahrhunderts für große Teile der Ausgestaltung Berlins (Mitte) stand. Unter der Vase ist nur das Logo, oder?

        • Tack! Ja, man kan tyvärr inte se loggan så bra på min vas, men jag är säker på att det står just KPM. Jag älskar den vasen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *