23 jun

Nu vakna och glädjens.

Jag tycker det är så konstigt att jag kom hem till Sverige och att allt tio minuter senare kändes som vanligt. Jag har haft den stora förmånen att kunna åka till Sturkö varje sommar ända sedan jag flyttade hemifrån, så den här ön i Karlskronas skärgård har blivit min bas. Jag har många gånger fått frågan om jag kan tänka mig att flytta hit och svaret har alltid blivit nej. Det ligger några mil från Karlskrona som i sig är en pluttstad, men dessutom blir vintrarna långa, blåsiga och kalla här. Jag vet inte… Men på sommaren, då måste jag bara komma hit!

Nu har jag och barnen varit här i en vecka. Vi har hunnit träffa delar av familjen och en och annan fin vän, det har varit Lövmarknad och midsommar och släktkamp i fotboll, obesprutade jordgubbar i morfars land har plockats och ätits och katten Milla har det gosats med. Månen är på väg in i något superläge och det sägs att den i morgon kommer att upplevas vara mycket större än på länge. Jag sitter här i ”blå rummet” och tänker på makens mormor som aldrig kom överens med fullmånar medan jag själv tycker det alltid blir extra härligt att ha fullmånen följa med en till dasset. Det blir ju liksom aldrig riktigt mörkt en sådan här natt! (Supermånen kommer att synas i morgon. I natt har vi bara en nästan-supermåne, fast den är rätt fin den också.)

Maken uttryckte vissa klagomål över att jag bloggat så lite sedan jag kom hit. Tiden finns väl, men det finns så mycket mer som också ska upplevas och hinnas med! Jag gissar att det blir precis som de senaste somrarna vilket innebär att jag kommer att uppdatera lite då och då, men bara då jag själv känner för det och ibland med många dagars uppehåll.

Här har du en liten bildkavalkad från den senaste veckans aktiviteter:

22_1

22_5

22_9

22_2

22_6_2

22_7

22_8

22_4

22_3

Jag mår bra här. Livet alltså… Puss.

2 thoughts on “Nu vakna och glädjens.

  1. Vilken underbar bildkavalkad och det råder inget tvivel om att ni har det riktigt gott. Bilderna andas sådan glädje, harmoni och lugn. Sommarkänsla.

    Ta hand om er där på er favoritsommarplats och fyll kroppen med så mycket sommar som det bara går.

    Kram Lotta

    • Jag jobbar fortfarande, men det finns luckor av frid och harmoni ändå. Rätt vad det är känns det som riktig sommar, så där ledigt och fritt. Sturkökänslan har i alla fall infunnit sig, tvätten som torkat ute luktar gott och solnedgångarna är spektakulära… Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *