08 mar

Själv är bäste dräng eller Grattis till mig själv på Internationella Kvinnodagen!

Bland mina vänner här i USA tar många det för givet att man behöver både ”cleaning lady” och trädgårdsarbetare trots att minst en vuxen är hemarbetande. Jag tycker det är intressant att samma familjer ofta äter mat som andra har lagat (take out eller frozen dinners) och inser att vi har en väldigt olik syn att se på saker och ting. Idag hyllar jag mig själv. Själv är Bäste Dräng eller (i mitt fall) Bästa Piga. Grattis på Internationella Kvinnodagen! Jag bjuder på ett klassiskt citat från min fina farmor (tack kusin M för påminnelsen):

”Min man, han var snäll han. Tänk, jag fick rösta på vad jag ville.”

Idag luktar det gott i de renstädade badrummen och från köket ringlar sig ljuva Crock Pot-dofter upp för trappan. Jag är på väg med sonen till en av hans Final Exams som ju måste tas på skolan och efter det tänker jag åka en runda till Costco med vännernas två yngsta barn som gillar att testa alla smakprover som delas ut en fredagseftermiddag som denna. Livet är härligt och snart är det helg. Och jag röstar på vem jag vill. (Just det. Problem. Det finns ingen jag vill rösta på… Gah!) Äh. Jag firar genom att köpa en fräsch bukett blommor i stället. Grattis till dig som är kvinna eller bara känner för att framhäva dina X-kromosomer idag. Tjohej! Lite Shania Twain på det kanske?

Min Cleaning Lady är ju bara bäst… Moahahaha!

7 thoughts on “Själv är bäste dräng eller Grattis till mig själv på Internationella Kvinnodagen!

  1. Alltså, jag vet inte jag. Om jag bara hade utrymme i plånboken hade jag fixat städerska på studs. Jag avskyr verkligen den biten. En avlönad handduksvikare, ja tack!

  2. …. och matlagningen, den hade jag också lejt ut. Och tvätten. Hm, låter som att jag borde flytta tillbaka till Thailand, pronto!

    • Du skulle helt klart passa här!!! Eller i Thailand ännu bättre, för där slipper du kylan som vi dras med här flera månader per år.

  3. På den internationella kvinnodagen kan jag konstatera att i jämlikhetens tecken har jag och den skäggigemannen delat upp det så att han gör det han gillar och jag gör det jag gillar. Han gillar att laga mat, storhandla och städa och det är ju inte mina favoriter. Fatta lyckan!!! Kram finaste fru B!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.