09 sep

Rest in peace, Drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth har avslutat sina dagar på jorden. Ska man sätta ett ansikte på ordet Powerpingla så är det väl just drottningens.

Drottning Elizabeth träffade prins Philip första gången då hon var tretton år. Det har måste känts som att hon förlorade en bit av sig själv då han gick bort förra året. Den här bilden är något av det sorgligaste jag sett någon gång. Igår var det så dags för Elizabeth att själv dansa vidare på de saligas ängar.

Drottningen fick en egen dubbelregnbåge över Buckingham Palace, något som säkert fler än jag tyckte var en fantastisk symbol och ett lite överjordiskt tack efter att ha tjänat väl under så många år.

Efter ett långt liv med ett stort antal händelser som måste ha varit mycket svåra att hantera tänker jag att Joni Mitchells Both Sides Now blir den hyllning jag vill förära den kvinna som har varit en klippa för så många. Lycka till nu Charles. Din mors krona är nog inte lätt att bära.

2 thoughts on “Rest in peace, Drottning Elizabeth.

  1. Jag hade redan nästan börjat tro att drottningen var odödlig! Eller att hon i alla fall skulle överleva mig. Men det gick fort och värdigt. Tänka sig att få vara så pigg in i det sista.

    • Ja, verkligen! Jag tänker att det är så fint att bilderna från Liz Truss och drottningens möte visar att hon både orkade och var villig att utföra sitt arbete. Jag har verkligen gillat teve-serien The Crown och även om man naturligtvis inte kan garanteras sanning i en teveproduktion känns det som att drottningen var rätt kvinna på rätt plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *