02 jul

Tillbakablick.

Bloggen har blivit risigt skött den senaste tiden. Jag kommer snart att bli bättre på att använda mig av telefonen som blogginstrument, men än så länge är det väldigt mycket lättare att sitta vid datorn. Idag kom jag hem för att packa en runda. Hur mycket hinner man på fyra dagar om man ska jobba också? Tja, det visar sig väl. Det hjälper inte att maken har dubbla jobb, som så många gånger förut, och därför inte riktigt kan vara med i matchen. Jag tackar mig själv för väl utförd visningsstädning som gör den här delen av flyttandet mycket lättare! Nu ska jag försöka klämma ihop allt så gott det går, för några flyttkartonger får allt följa med oss till landet i väster. Just nu har jag fyra högar:

Ge bort
Släng
Ta med
Spara

Vet du att vi har något här hemma som du är sugen på är det bara att säga till! Mamma har bokat tv-bänken, ett par krukor, dvd-spelaren och vattenkokaren. Köksmaskinerna tar vi till sommarstället. Någon som är sugen på ett rangligt soffbord i björk som inte längre går att skruva ihop? Det verkar annars obönhörligen få hamna i slängeshögen.

Så ja. En liten återblick i bilder på vad jag varit med om de senaste veckorna kommer här.

Årets midsommarstång kom faktiskt inte längre än så här. Sedan började det regna. Mycket. Tur att vi kunde klämma ihop oss och mysa inomhus samtidigt som vi körde Fyra Man i Soffan…

Karlskrona är en ruskigt vacker sommarstad, särskilt då vädrets makter behagar visa stan från sin bäst sida.

Kommunen hade visst inte råd att dra igång fontänen tidigare i år. Tur att man har en mamma som är engagerad i lokalpolitiken (till svärsonens missnöje) så man kan få lite saftigt skvaller då och då.

Och vilka är det som står för allt fika då T inte har hunnit komma till Sturkö än? Tja, än så länge är det M och J som varit duktigast på att få alla sötsugna på gott humör.

Brorsans pioner, alldeles underbara.

Vatten är fascinerande, inte sant? Jag är i själ och hjärta humanist även om jag på något sätt halkade in på naturvetarbanan och blev ma/no-lärare. Under årens lopp är det vissa saker jag fastnat mer för än annat. Ekvationer och ytspänning är spännande och roliga. Håller du med?

Pionerna igen…

Smultron. Mums. Man kan inte ens äta bär som växer vilt i USA då det finns några parasiter som sprids så. Jag har ätit så mycket färska jordgubbar i år så behovet ska vara tillfredsställt för ett tag framåt.

Bara fint. Undrar vad far säger om att du har redskapen utomhus, P?

Vem vill ha trist gräsmatta då man kan ha det så här?

Det är något med staplad ved, inte sant?

Tja. När en gammal spis är så här vacker kan den faktiskt få ligga kvar i trädgården.

Du som vet hur hästar ska se ut – är inte den här lite väl mager? Ska man verkligen se revbenen? Eller har mediabilderna påverkat hästarnas utseendeideal också? Jag är lite förvånad över alla hästar som finns på Sturkö. Jag ser aldrig någon rida förbi, men jag antar att de rider uppe på ön och inte nere i Bredavik där vi bor.

6 thoughts on “Tillbakablick.

  1. Also K würde ganz begeistert vor allen Deinen Bastelsachen stehen und – wenn sie dürfte – sicher sehr sorgsam wählen ( : Heute war ich mit ihr – zum ersten Mal – in einem großen Bastelladen und sie war ganz fasziniert und angetan und hat andächtig und schon ziemlich professionell all die schönen Dinge begutachtet, die es da so in den Regalen gab. Ziemlich systematisch hat sie ihre Auswahl getroffen – ”das wünsche ich mir zum Geburtstag” – und immer gleich erklärt, wofür sie die Dinge verwenden und was sie damit malen und basteln würde: und das alles hat Sinn gemacht; es war kein übertriebenes Haben-Wollen, sondern wohl überlegtes Bastel-Planen. Zugegeben, die Scrap-Booking Ecke mit all den schönen ”Aufklebern” (oder wie auch immer es im Fachjargon heißt), hatte es ihr dann doch ein bisschen schwärmerisch schwelgend angetan ( ; Aber sonst war alles sehr vernünftig und ich werde wohl vor ihrem Geburtstag noch einen kleinen Ausflug in diesen Laden machen! Zuhause malte sie dann eine Blumenwiese in Acryl auf Keilrahmen als Geschenk für einen Freund von T; auch das hatte sie sich selbst ausgedacht.
    Mmmmhhh …. LG in den Norden! PS: Die Vase müsst ihr aber behalten!

    • Det är underbart när barnen börjar visa sin konstnärlighet och den tar sig egna uttryck! Duktiga K. Jag älskade hennes tavla! Kramar.

    • Ja, visst ska ni få flytta med! Det är bara att komma in här då och då så lovar jag att uppdatera så gott jag kan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *