20 jan

Glädjor.

Det har regnat och varit grått precis hela dagen. Hela dagen! Som att solen aldrig gick upp. Det gjorde den helt säkert där bakom molnen, men ändå. Jag hade två samtal inplanerade. Det ena blev inställt, det andra blev uppskjutet pga tråkiga omständigheter. Sånt är ju livet. Ljust och gott, men med grå dagar som ligger tungt på våra axlar. Jag kände att promenaden jag behövde fick bli en drömtårta istället. För så gör prinsessor. Skämt åsido. Dagen har faktiskt bjudit på många glädjor!

Yatzy. Vi spelar ofta. Mest för att det var yngsta dotterns favorit i många år, men även för att det är snabbt och lite kul. Och tänk när man får Yatzy! Då är man på topp. Ännu bättre är det när det spelas spel i kombination med läckerheter och skratt. Sämre kan man ha det.

I eftermiddags gjorde jag något som jag planerat länge. Jag slängde en del gammalt i pennlådan trots att det var ganska okej sorterat. Däremot var det dags att göra skrivprov att ha som referens i min skrivmapp. Jag skriver en del i perioder och det är mycket roligare med rätt verktyg! Kalligrafispetsar och bläck har jag redan fixat, nu var det dags för allt annat. Jag älskar ordning och reda!

Kameran är framplockad och batteriet är laddat. Nu ska jag få tillbaka känslan för färg och komposition så jag kan fota min väns bröllop i sommar. Så roligt det ska bli! Emellanåt glömmer jag hur mycket jag gillar att fota. Lite av glädjen förtogs helt klart då jag skippade Photoshop. Det krävs en mycket dyr evighetsbetalning numera, men jag ligger i startgroparna, vilket jag redan berättat om, för att byta till ett annat program.

Sen det här. Nytvättade, släta lakan! Oprahs hjälpredor byter hennes lakan varannan dag. Onödigt lyxigt, men nog förstår jag varför hon vill ha det så! Nytvättade sängkläder är verkligen fin vardagslyx. Min dag fylldes också av allt annat ett liv består av. Högt och lågt. Gott så.

2 thoughts on “Glädjor.

 1. Yatzy är fantastiskt roligt och att variera lite med spelidéer/regler.
  Magnus och jag spelar mycket yatzy blandat med Skip-bo oxå.
  Sen älskar jag Master Mind men han blir alldeles vimmelkantig av att bara vara ”rättaren” och att föröka vara den so. Ska lista ut funkar inte alls. Då får han huvudvärk.

  Jag tog en promenad igår när jag kom in började det ösregna.
  Sover så dåligt och vaknar så tidigt så redan 11.10 hade jag klarat dryga 6 km. Blev ingen drömtårta.
  Lyckads med två blogginlägg igår heeelt otroligt men de hörde ihop lite.
  Lite terapi oxå att skriva av sig.

  Tydligen är mina kollegor oroliga föe mig att jag jobbat så mycket extra (186 tim förra året 🙈 varav 40 runt jul o nyår) så chefen ringde och sa att jag inte behövde komma och jobba mitt inplanerade kval ö-tid pass.
  Kanske blev jag utvilad av ett pass mindre?
  Känns inte så men blev iaf mindre i lönekuvertet.
  Min husvagnsdröm håller sig lite längre bort då. Husvagnen till golftourandet.

  Ha en härlig dag hoppas det regnar mindre idag.

  • Oj, Ingela! Det är viktigt att du tar hand om dig, så jag är glad att du har kollegor som är observanta. Jag förstår att du längtar efter husvagnen, men det är viktigt att du håller så att du orkar turnera med den sedan!

   Åh, Master Mind! Det är ju superduperroligt. Vi har faktiskt inget här hemma, så det får jag nog åtgärda. Precis som med pennor så har vi en ansenlig mängd spel, men många av dem passar bättre till fler än till två eller tre spelare, eller till yngre förmågor. Skip-Bo och Uno är kul för oss, vi har också ett spel från USA som heter Sushi Go som ofta spelas.

   Hoppas att du också får en fin dag! Vi ska ta en lunchpromenad nu när man till och med ser lite himmel. Det gäller att passa på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *