22 dec

21 december.

21_5

Idag har det julats här hemma! Vi har misslyckats med tre olika julgodisar och lyckats med flera andra. De traditionella julhälsningarna till grannarna blev i år några av våra favoritkakor, Arlas Chokladkolasnitt, inslagna i cellofanpåsar med röda rosetter. De går snabbt att baka, smakar ruskigt gott och blir alltid lyckade. Man ska inte ha dem inne i fulla 20 minuter dock. (Jag brukar kolla hur de ser ut efter 15 minuter. Resultatet beror helt på ugnen man använder.)

21_6

Favoritgodiset heter Moster Mays Snask och finns i en julbok jag har här hemma. De smakar precis som de godisar jag helst åt på Farmors julbord!

21_7

Just nu luktar det gudomligt från köket. Maken och döttrarna håller på att baka pepparkakshus medan svågern förbereder ostbricka. Det blir ett finfint slut på den här pysseldagen.

21_4

21_2

6 thoughts on “21 december.

    • Ja, det är underbart att ha familj här! Två av de tre misslyckade julgodisrecepten var amerikanska. Grrrrr. Knäcken misslyckades också, för det visade sig att vår termometer hade pajat, så den visade inte 125° vilket den skulle göra, den elakingen. Barnen tycker inte alls den är misslyckad, så knäckarna ligger i en fin jullåda istället för i soporna. Jag borde nog skriva en varning på lådan: Ätes på egen risk.

    • Det hade så klart varit ännu bättre att kunna fira med er alla som är kvar i Sverige, men det här är så nära perfekt vi kan fixa här borta. Kram, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *