28 jul

Monnah i blåbärsskogen.

När man vaknar och knappt vågar känna efter hur kroppen känns efter en heldag i samma tempo som ens sjuka far… Jag förstår inte hur han orkar! Vi plockade tolv liter blåbär och lastade ved. Medan Far åkte iväg för att köpa färsk lax hann jag umgås med min näst yngsta faster också. Synnerligen trevligt!

FullSizeRender-4

FullSizeRender-3

”Taaben” (bilen) lämnades in på service på morgonen och kunde sedan plockas upp färdig på eftermiddagen då Klackamålabesöket var över. Jag är väldigt tacksam över att lillebrorsan tar hand om den resten av året och låter oss köra den under sommaren. Bor man utomlands och kommer hem under så lång tid som vi gör utan att ha något fast återflyttningsdatum är man beroende av att vissa saker funkar med hjälp av andra.

Idag ligger molnen fortsatt tunga över Bredavik. När de sade att det senaste halvåret är det varmaste i uppmätt historia höll jag på att skratta ihjäl mig. Det kanske bara är Golfströmmen som gett sig av på glid? Vi brukar verkligen ha tur med vädret här ute på ön, men i år har det inte blivit jättemånga soltimmar. Jag föredrar dock detta tillsammans med att umgås med släkt och vänner framför att tillbringa sommaren i ett ökenhett Utah. Det är så mänskligt att klaga på allt och det är verkligen inte det jag vill göra. Vi har allt vi behöver och mer därtill och idag ska jag tänka lite extra på min tacksamhetsmeditation.

4 thoughts on “Monnah i blåbärsskogen.

    • Japp! Det går mycket snabbare att plocka med den. Man drar den i riset och den plockar bara bären. Far har två stycken!

  1. Så gott med blåbär. Önskar att vi kunde plocka här i skogarna också men de äts upp av hjortarna så det blir inget av det. Men till min stora lycka har jag funnit att vi har hasselnötsbuskar i vår skog så förhoppningsvis kan jag och ekorrarna komma överens om att dela. 😉

    Ha det fint tillsammans med nära och kära.♥

    Kram på dig

    • Hasselnötter, färska, är ett av livets glädjeämnen! Jag hoppas att ni får riktigt många. Massor med nyttiga fetter. <3 Och oj, så gott! Blåbär kan man hitta i frysdisken. Dessvärre säljer de bara den amerikanska sorten hemma hos oss, så vi får äta vad vi kan för att ladda upp med smak och nyttigheter. Hoppas att du har en fin sommar trots alla utmaningar. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *