23 nov

Omklädd pianopall (REACH-projekt).

I två år har vi haft en urful pianopall klädd i plastläder. Jag har haft planer på att klä om den sedan dess och tro det eller ej, men idag blev det av. 2014 närmar sig sitt slut och samtidigt som jag har börjat fundera på nästa års ord så lever jag i högsta grad detta års ”reach”. Det har gett mig så mycket på många olika plan! Det här med att sätta mål och nå dem har inte varit min stora styrka och är det fortfarande inte. Däremot har jag samlat många lösa tankar i år och sett till att inte drömma bort all min tid utan också genomföra sådant som inte är ”städa, tvätta, laga mat, jobba”. (Sådant har jag nämligen alltid varit ganska bra på att lägga energi på.)

Idag var det alltså dags att attackera pianopallen. Orsaken till att jag inte har klätt om den är att vi inte har haft någon möbelhäftapparat, men jag kunde ju ha lånat en av någon av alla superpyssliga grannar. Nu slutade det med att jag köpte en för en dryg hundralapp. Hm. Hela projektet, om man bortser från tygköpet, tog mindre än en timme med lite hjälp av maken och lite mer hjälp av äldsta dottern. Påminn mig igen… Varför skjuter jag alltid upp sådant här?

1. Här är plastlädret. Jag fick montera bort ben och benställning, men det gick i ett nafs med skruvdragaren. Lite klurigare var det att dra bort de gamla häftstiften, men maken hjälpte mig med det. Det visade sig att det satt 2 343 522 häftstift till när jag hade plockat bort kartongen som satt på undersidan för att se snygg ut, så det slutade med att jag bara skar bort hela skinnet med en skalpell. Bra kvinna reder sig själv…

22_4

2. Se där. Med dessa eminenta verktyg klarade jag mig alldeles utmärkt. Tyget är ett tjockt och lyxigt möbeltyg som låg i en fyndhylla. Jag betalade mindre en en hundralapp och då finns det tyg kvar till en stor kudde om vi nu skulle vara hågade. E var med mig på Jo-Anns då vi hittade det. Vi tyckte båda det var bra med ett tyg som har samma grundfärg som soffan (mörkgrå, fast det ser svart ut här) och som kan plocka upp vilken färg man nu vill fokusera på beroende på vilken årstid det är.

22_3

3. Det färdiga resultatet. En glad färgklick som går lätt att uppdatera om vi nu skulle tröttna!

22_8

4. Helt plötsligt känns dessvärre tavellisten felklädd, men det ska väl inte vara så svårt att fixa till nu när det snart är advent och allt… Uppdatering lär komma rätt snart.

22_2

5 thoughts on “Omklädd pianopall (REACH-projekt).

  1. Va fint det blev! Jag har en liten möbelgrupp med fyra stolar som också vill bli omklädda men vi har inte heller kommit till skott. Jag skyller på att det perfekta tyget inte har uppenbarat sig än men det kan finnas även andra orsaker, suck 🙂

    • Vad roligt att du gillar den! Det kan hända att ”det perfekta tyget” inte finns. Om det gör det så kan det hända att det aldrig blir några nya sitsar eftersom det tyget ligger på en bazar i Turkiet eller på en hylla i Kina, och då har man ju ingen nytta av det om man inte råkar vara just där. Jag bestämde helt enkelt att jag inte fick åka från Jo-Anns förrän jag och E hade hittat ett tyg vi båda gillade okej och som i alla fall var snyggare än det gråtrista som IKEA skickade med och vi lyckades som sagt inte bara hitta till köksstolarna utan också till pianopallen. Makalöst!

    • Jag är fortfarande nöjd trots att det har gått närmare ett dygn. Vi kanske lyckades med rätt val? Jag printade ut en bild i bättre passande färger till en av tavlorna och det ser mycket finare ut (även om det nya motivet inte är alls lika fint i sig). Färger betyder verkligen mycket!

  2. Pingback: Uppgradering. |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *