09 mar

Diskussionsämnen.

När vi var ute i går kväll fick vi höra mycket roligt skvaller och något som var mycket tragiskt. Vi kan börja med det jobbiga först.

Härom dagen hittade man en kvinna som med all sannolikhet dog 2008. Hennes grannar har inte reagerat på att de inte har sett henne på alla dessa år då hon tydligen reste mycket utomlands genom sin firma och därmed tog hjälp av olika företag som fick betalt genom autogiro. Nu hade pengarna på hennes bankkonto tagit slut och efter några månader utan betalning så var det dags för banken att sälja huset på exekutiv auktion. När hantverkarna kom för att fixa till sådant som behövde ordnas hittade de kvinnans mumifierade kropp i baksätet på hennes bil. Hur är det möjligt att en människa bara kan försvinna från jordens yta utan att en enda människa bryr sig utom de som vill ha pengar från personen i fråga? Som illustration till denna sorgliga historia får du se några av de mumifierade äpplen som dessvärre hänger kvar på ett av våra äppelträd. (Jodå, jag vet att de är där och jag ska ta hand om dem.)

8_4

Skvallret då?

En av våra vänner är byggarbetare. En dag för rätt många år sedan hade han och hans chef blivit kallade till en världskändis som bor några minuter härifrån för att fixa en dusch. De kom dit i tid, ringde på dörren och hörde en drös barn springa omkring och leka därinne, men ingen kom och öppnade. Efter ett tag tog chefen saken i egna händer. De hade ju ändå en bokning! Han öppnade dörren och ropade ”Hantverkarna är här!”. I samma stund stod en hysterisk XX längst upp i trappan och ropade ”Kom hit och hjälp mig, skynda er!”. De båda hantverkarna sprang upp för trappan och in i rummet som deras uppdragsgivare försvunnit in i. Där låg hennes dåvarande make i ett bedrövligt skick, uppenbarligen påverkad av något som gjorde att han inte riktigt var som han skulle. Han ville varken ha att göra med poliser, ambulanser eller något annat och efter en stunds vattenterapi och mental stöttning lugnade allt ner sig. Hantverkarna blev visade till badrummet där de skulle fixa duschen och XX ställde sig i samma badrum för att sminka sig inför ett uppdrag hon skulle utföra samma kväll. Hon var tydligen otroligt sympatisk och tacksam för hantverkarnas rådighet. De fick bra med dricks och en surrealistisk upplevelse de aldrig ska glömma.

En annan av grannarna jobbar regelbundet med diverse ”kändisar” då han är producent. Han har alltid roliga anekdoter att berätta, men han värnar om dessa personers privatliv och är mycket duktig på att dra gränser för vad man berättar och vad man håller tyst om. Kanske fler skulle tänka på att det är något man ska tänka på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *