10 sep

Min älskling, du är som en ros.

I yngsta dotterns rum ligger just en gammal (äh, inte så gammal förresten, mest från förr i tiden) vän och sover. Till vardags håller hon till i en av Sveriges sydligaste städer och därifrån hade hon plockat med sig en fin hälsning från någon, lösgodis från Hemmakväll, dansk lyxlakrits (jag delar INTE med mig av den, sen får den vara hur o-paleo som helst) och de finaste små schackrutor jag någonsin sett! Lyxigt. Ja, både med sällskapet och de fina gåvorna!

Dottern var sådär nöjd över att få flytta in till storasyster vars extrasäng är ledig just i två nätter till medan kusinen är i San Francisco, men själv tycker jag det var toppen. Det innebar nämligen också att en synnerligen välbehövlig storstädning blev genomförd. Gästen fick till och med en rosenkvist på nattygsbordet! Till och med skrev jag då i princip alla grannar på ett eller annat sätt fick all växtlighet förstörd i lördagens extrema hagel- och åskskyfall medan det mest var maskangripna päron och annat skräp som fick se döden i vitögat här hemma hos oss. (Mest synd tycker jag om grannarna som gifte sig i sin trädgård förra lördagen. Mannen hade jobbat stenhårt hela sommaren på att göra riktigt fint inför vigseln och bröllopsfesten och trädgården hade verkligen blivit underbart fin. Hans stora ansträngningar ligger nu mest i tre grannträdgårdar nedanför deras… Undrar just vad de sa när de kom hem från bröllopsresan i går kväll?)

9_3

För övrigt har allt blivit vardag här igen. Sonen jobbar i grannens trädgård varje vardagsförmiddag och sköter sin e-school på eftermiddagarna, äldsta dottern alternerar skoldagar med e-school och yngsta dottern hemskolas. De har alla diverse aktiviteter att fylla sina dagar och kvällar med (jo, det var ju det där med att prata engelska och träffa inhemska vänner när vi ändå bor här) och jag hoppas att vi får ett bra och givande läsår. Jag gillar att skjutsa barnen. Det ger egentid med var och en. I en bil kommer man ingenstans, så det går att avhandla både lättsamma och svåra ämnen beroende på vad som behöver diskuteras. Dessutom är det kul att låta barnen vara DJ. Dagens låt får bli Imagine Dragons Radioactive. Lyssna med hörlurar och dra upp basen så det dånar i svanskotan, tack… (Fast jag tycker ju att Lindsey Stirlings och Pentatonix version är rätt söt också, förstås.)

9_4

Nästa år får vi nog spruta våra fruktträd trots allt. Grannen varnade, men vi ville testa utan i år. Mask, mask, mask… Får undersöka om det finns något bekämpningsmedel som inte är farligt. Fat chance, va?

9_1

8 thoughts on “Min älskling, du är som en ros.

 1. Härligt att allt är back to basic. Visst är det mysigt med nattgäster och så klart ännu roligare om de kommer långväga ifrån. Dansk lakrits vilken sort då?
  Jag älskar också tiden i bilen med barnen. Vi kör ju flera kvällar i veckan till Lund och handbollsträning. Håller med om att det pratas om allt och inget utan att man behöver fråga.
  Har hört om något man skall lägga runt trädstammen för att slippa mask i plommon. Minns inte vad men det ska jag kolla upp, kanske funkar det på äppleträd med.
  Stor skåne kram Kristina

  • Jo, jag såg det när jag läste om! Kanske borde tänka lite mer på syftningarna där… Fast jag kan säga att det för 1,5 vecka sedan, då det var bröllop, hängde åska i luften ända tills kl 21 då ett mer normalt åskdunderblött oväder bröt ut. Hoppas att de hunnit ta in de lyxiga tårtorna vid det laget! 🙂

 2. Vad mysigt med kärt besök och vilken bonus att dessutom kunna gotta sig med svenskt och danskt godis. Jag kan tänka mig vilken fest det är. 🙂

  Usch, vad trist med grannens trädgård! Trist när man har slitit så hårt.

  Jag kan bara instämma, bilen är ett perfekt tillfälle att prata med sina barn. Även här körs det varje dag och det är en guldstund tycker jag. I vår bil fulsjungs det mycket och ofta. Helt utan hämningar. Ingen dum start på dagen alls. 😉

  Imagine dragons är stora favoriter här hemma. Deras cd dånade ur lurarna på planet hem från Dublin i somras. Jo, för döttrarna älskar spotify och musik i mobilen, men deras kärlek för cd’s är fortfarande stor och i Dublin gick de lös bland skivbutikerna. Vilka tyvärr är i princip obefintliga i Sverige dessa dagar. Själv vaktar jag mina gamla lp’s med mitt liv efter att döttrarna har börjat kasta lystna blickar efter dem. Påstår att de skulle göra sig snygga som tavlor på väggarna.

  Sköt om er och ha det gott i vardagen!♥

  Kram Lotta

  • Vi kunde inte med att göra oss av med alla cd-skivor, men en del brände jag ner på iTunes och hivade i soporna… Vi har en full låda LP-skivor från makens dagar som DJ. Det finns så mycket sentimentalitet i dem, så de får stå där i ett lagerrum tills vi vet vad vi ska göra med resten av vårt liv. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *