31 mar

Påskafton = Tjejdag i SLC

Vi började denna alldeles fantastiskt vackra påskafton med sovmorgon och påskbrunch. Vissa av oss njöt av naturligt vackra ägg och andra målade roliga gubbar. Alla åt faktiskt inte ens ägg. Om jag hade kunnat ladda upp fotona ordentligt hade du fått se många fler kort, men nu får du nöja dig med ”det lilla”.

Jag gillar äggjakt i trädgården. De senaste åren har vi letat ägg hemma hos min bror i Rödeby. Jag saknade storfamiljen lite extra dagen till ära, men jag såg att svärföräldrarna hade en likadan påskduk som vår fina kökshandduk och jag vet att mamma har det bra hos syrran i Skottland, så det var okej ändå. (Fullkomligt klar logik, eller hur?) Alla hittade sina ägg och jag tror att de andra blev glada och nöjda med godiset trots att det inte fanns en smula svenskt godis kvar sedan min resa. 🙂

30_5

Det är så roligt att följa vår trädgårds utveckling. I rabatterna börjar det titta upp både det ena och det andra. Hyacintplanteringar finns till exempel på flera ställen. Just den här färgen är inte min favorit, men jag imponeras av att faktiskt ha så starka och välluktande exemplar här. Hyacinter är fina som snittblommor också, så jag kanske plockar in en liten bukett vad det lider.

30_6

Det är inte påsk utan en liten penséplantering utomhus. Precis i hörnet till min olyckliga fallplats i vintras finns en liten urgröpt ”stencementkruka” som jag tyckte passade förträffligt till årets första penséer. De piggar upp då man är på väg in i huset och är helt enkelt bara vackra.

30_7

Vi har kompisen D på besök från Sverige. Han fick följa med maken, sonen och ett par andra grabbar upp till Squaw Peak efter lunch. De hade tydligen en alldeles fantastisk hajk trots att de inte hade någon kvinna som såg till att de hade ordentligt med vatten och energitillskott med sig.

30_8

Jag och tjejerna drog in till Salt Lake City istället för att ha en egen tjejdag. Det blev riktigt lyckat – shopping, överraskningar och visa ord. Mina flickor är underbara. Jag är så glad över att vara mamma (för det mesta).

30_1

30_3

Storstaden bjöd på dramatik. Att se och höra brandbilar hojta förbi tillhör inte längre vanligheterna där vi bor. Det var nästan lite spännande med sirenljud och däcktjut.

30_2

Templet. Nästan lite magiskt vackert, eller hur?
30_4

Ibland undrar jag. Sedan tänker jag att det löser sig. Japp, det gör det. Livet är fantastiskt och vi människor är fascinerande. Tror du att sådan här musik hjälper för att återfå fokus? Jag tvivlar starkt… Tina påminde mig om den här gamla godingen. Jag håller mer på den. Puss.

I’ll find my way home

Papathanassiou, Evangelos / Anderson, Jon
You ask me where to begin
Am I so lost in my sin
You ask me where did I fall
I’ll say I can’t tell you when
But if my spirit is lost
How will I find what is near
Don’t question I’m not alone
Somehow I’ll find my way home

My sun shall rise in the east
So shall my heart be at peace
And if you’re asking me when
I’ll say it starts at the end
You know your will to be free
Is matched with love secretly
And talk will alter your prayer
Somehow you’ll find you are there.

Your friend is close by your side
And speaks in far ancient tongue
A seasons wish will come true
All seasons begin with you
One world we all come from
One world we melt into one

Just hold my hand and we’re there
Somehow we’re going somewhere
Somehow we’re going somewhere

You ask me where to begin
Am I so lost in my sin
You ask me where did I fall
I’ll say I can’t tell you when
But if my spirit is strong
I know it can’t be long
No questions I’m not alone
Somehow I’ll find my way home
Somehow I’ll find my way home
Somehow I’ll find my way home
Somehow I’ll find my way home

10 thoughts on “Påskafton = Tjejdag i SLC

 1. Låter bra. Ni var saknade i Rödeby<3 Hälsa E att det där var en fantastiskt fin klänning. Ni ser ut att ha riktigt vackert väder!

  • Tack! Visst är klänningen hur fin som helst? Vi hittade den i University Mall. Vädret är underbart, men det rullar snabbt fram och tillbaka.

 2. Ja, för alltid den finaste texten för mig – och går verkligen att tolka olika utifrån olika människors synvinkel. 🙂

  Fint med shopping & visa ord, själv fick jag njuta av att få stordäng i Monopol i kväll av yngsta sonen..! 😀

  • Stordäng i Monopol är inte fy skam det heller.

   Jag gillar texter som går att tolka på olika sätt beroende på vem man är och hur man ser på livet. Oberoende av vem man är och vilka mål man har kan man se det vackra i denna text tror jag. Kram!

 3. Vilka härliga vårbilder! Snart är det dags här hemma i Sverige också känns det som 🙂

  Extra tungt att vara långt från familjen vid högtider, men visst kan det vara en tröst att veta att de har det bra, och att de tänker på en och längtar på samma vis.

  Fortsatt trevlig påsk!

  • Våren här är trixig. Ena dagen är det 22 plusgrader, andra dagen snöar det. Vi trivs trots det jättebra! Bergen är levande kulisser till det hela och familjen finns där på Skype. Dessutom åker vi till Sverige i sommar, jag och barnen, så det känns överkomligt. Tack för hälsningen!

 4. ooooh, vilket härligt vår väder. här är det soligt men kallt. inga blommor, bara snön i trägården, men vi har grillat och det var gott. kram, kram 🙂

  • Åh, grillat! Vi har inte köpt någon grill än, men det är dags. Idag regnar det, men det behövs vatten… Vi bor ändå i en öken. 🙂 Många kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.