08 mar

Allt från grått till solgult.

Alldeles fantastiskt vackert – Spem in alium från Fifty shades of Greys soundtrack.

Jag började läsa Fifty shades… alldeles efter att den kom ut efter ett tips från någon. När jag läser tipsböcker brukar jag börja läsa utan att göra några efterforskningar. Efter den här floppen ska jag nog ändra mina rutiner. Fifty shades… visade sig nämligen vara rena porren och jag tyckte att den var så osmaklig att jag lämnade tillbaka den innan jag hunnit speciellt långt. (Min kompis glömde tala om vilken typ av bok som rymdes innanför pärmarna på boken.) E L James har skrivit en hel trilogi om Mr Grey och hon har sålt hur många miljoner böcker som helst översatta till 37 olika språk. Jag gissar att E L James skrattar hela vägen till banken och att Fifty shades-böckerna är 2010-talets Grottbjörnsserie. Suck!

I går fick jag en jättespännande fråga. Vad svaret blir vet jag inte än. Det lär dröja ett tag innan beslut kan fattas, men under tiden fram tills dess kan jag gå omkring och småmysa lite. Jag har för övrigt en lång lista på olika projekt jag skulle vilja ta tag i. Det är dags nu. Det är en sak att drömma och planera, något annat att göra slag i saken.

Förresten pratade jag med fina grannarna på Sturkö och mamma idag. Hej V! Tänk att man kan prata med någon som är på andra sidan jorden, där tiden är en annan och temperaturen skiljer sig 20-30 grader. Visst är det alldeles fantastiskt?

Jag känner våren i mig, lagom i tid för sommartidsomställningen. Vädret visar sig från sin finaste sida och folk går omkring i shorts och flipflops. Nu kan jag tala om att det finns många som gjort det också i -20°, men ändå. De avklädda är ännu fler nu och solen värmer så skönt, så skönt. Livet återvänder sakta och snart är det väl dags att gräva ner fingrarna i jorden. Se, det blir något annat det! Vi får kanske ta hjälp av någon som kan tala om för oss vad det är vi har i rabatterna egentligen…

6 thoughts on “Allt från grått till solgult.

 1. Jag börjar ana att jag är en av de få som inte har läst den där boken och dess uppföljare. Ett medvetet val. Har läst och hört recensioner och inser att det där inte är en bok för mig. Jag är inte ens nyfiken. Är det hemskt av mig? Jag som aldrig brukar döma en bok innan jag har läst den. Men så var jag ingen fan av Grottbjörnens folk heller. 😉

  Det låter som du har spännande saker på gång Monnah. Småmys du och lycka till med kommande projekt. Jag hejar på dig hela vägen, det vet du.

  Dagens teknik är underbar och nog är det lite lättare att ”utvandra” idag. Saknaden kan mildras lite med hjälp av Skype, internet och mobiltelefoner.

  Njut av varma vårvindar vännen och ha en fin helg!

  Kram Lotta

  • Nej, inte det minsta hemskt! Du har inte missat något. Det är jag som ödslade dyrbara minuter innan jag insåg att det bara var skräp… Egentligen önskar jag att jag kunde uppfinna något sådär alldeles fantastiskt som ”alla” ville köpa, men då vill jag ju att det ska vara något bra!

   Tack, tack för hejaropen. De behövs. 😀 Hoppas att du också får en riktigt underbar helg!

 2. Visst är det härligt att våren är på väg! Det känns verkligen, trots att det är minusgrader och frost på bilrutan på morgonen. Tittar man lite mer noggrant så finns det ju lite knoppar här och var, och solen värmer så gott.

  Jag tillhör en av dem som inte har läst 50 shades. Kan möjligen tänka mig att göra det för att få veta vad ”alla” pratar om. Jag undrar egentligen varför den blivit så stor? Mjukporr fanns ju tillgängligt i bokform redan innan, och vad jag har hört har 50 shades inte några större litterära kvaliteter… Bra marknadsföring, kanske? Jag kan nog vara utan den boken 🙂

  • Ja, varför slår en grej och inte en annan, även om den är bättre? Säg det! Nu för tiden går det snabbt i svängarna. Säger ”rätt” personer att något är bra eller dåligt så går ryktet som en löpeld. Har man turen att stå bakom något som slår är lyckan gjord helt enkelt! Marknadsföring är A och O idag, men inte nödvändigtvis i traditionell form.

 3. jag är alltid förvånad av hur fel klädval folk gör på våren. det är kallt, trots att solen skiner. just nu -7grader och sol, MEN inte shorts, som jag såg igår. jag tycker att jag får tycka att de är knasiga. fridens till dej och de dina.

  • Du hade nog fnissat tillsammans med oss om du varit med oss vid Bridal Veil Falls i går… Alltså, jag undrar bara hur de klarar av det utan att frysa rumpan av sig? Kram till dig och dina. Hoppas vi kan träffas i sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *