28 aug

Morgonstund har guld i mund.

Jag är tacksam över mina tidiga morgnar. Att komma igång i god tid trots att jag redan haft tid för mig själv i lugn och ro känns fint, jag jobbar bäst på morgonen även om jag jobbar mest senare på dagen. Nu i augusti är trädgårdsrundorna fyllda av lite dåligt samvete över allt jag borde göra och mycket glädje över det vackra ljuset som är något utöver det vanliga.

Detta är solrosornas tid. Trots mördarsniglarnas framfart har tillräckligt många klarat sig för att göra mig lite extra glad. Som detta självsådda exemplar mitt i ”ettårsrabatten”.

Jag hällde ut resterna av fågelfröerna efter vintermatningen på olika ställen i trädgården. Mycket tog sig inte, men denna skönhet gjorde det…

… liksom den ensamma lilla solen här i bakkant.

Myshörnan vid verandan får ett tag till att glädja oss innan det är dags för pelargonernas vintervila. Vi får se hur jag gör med det andra som hade mått bra av lite skydd. Terassrosen t.ex.

Vi har fått så mycket paprika i år. Jag har fryst ner till grytor och liknande, men jag vill också prova att grilla och lägga i olja. Tror att jag gjorde det något år…

Det oklippta gräset gör att det ser slarvigt ut, men det får vara okej. Jag är så glad för allt som fortfarande växer! Just nu klurar jag på hur jag ska kunna sätta blommor som levererar starkt till min brorsons bröllop i juni. Lite tidigt på säsongen, men något ska jag väl komma på!

Vi har det bra här, kålfjärilarna, spindlarna och jag. Vi var borta i två dagar och nästan alla blad på kålrötterna var uppätna av glupska larver. Jag klämde larver i tre dagar, sedan fick de fri lejd. Kålrötterna får anses vara färdigväxta. Jag gjorde valet att inte täcka dem och får stå mitt kast. Hur klarade folk detta förr i tiden?

Så glad jag är över denna plätt på jorden! Här mår jag sannerligen bra.

4 thoughts on “Morgonstund har guld i mund.

  1. Så fint ni har det! Kållarver klämmer jag ihjäl två gånger om dagen.. inte nu, för här odlar jag kål på hösten och vintern. Jag har för första gången grillat paprika och lagt med skivad vitlök i olivolja. En burk blev det av det jag provade, gjorde samma med padrons. Ska smaka det snart och se om det blev bra, för i så fall kan jag ju göra flera. Ha en fin onsdag!

    • Ah, kanske ska prova padrons i olja också. Jag har både torkat och frusit, men det finns mer kvar. Jag kan se att kållarver helst skulle ha klämts flera gånger om dagen, men vad gör man? Tur att det ändå blev ett gäng kålrötter! Resten av kålen har jag ju när över, så de har klarat sig. Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *