06 maj

Presentlåda.

Något av det bästa jag lärde mig av mamma var att ha en presentlåda. Vad är en sådan då? Det är en plats där man samlar sådant som passar bra om man skulle bli bjuden hem till någon eller behöver en gåva med kort varsel. Ja, eller kort varsel behöver det inte heller vara, grejen är ju att man ska ha en samling gåvor utan ”bäst före-datum” som ska kunna kännas personliga då man ger bort dem. Själv gillar jag god kvalitet på saker och ting, så jag brukar passa på att fylla på mitt lilla presentlager då jag stöter på utförsäljningar vid säsongsbyte, bokreor, ”halva priset på rean”, när något utgår ur sortimentet eller andra tillfällen då man får mycket för pengarna. Alla uppskattar inte att få gåvor från second hand, men jag försöker ha koll på vilka som gör det och kan då hitta gåvor till specifika personer. Jag köper även vackra gå bort-vaser för en billig peng som jag sedan kan sätta egna blommor i. Denna jättefina vas med tung botten (ser handblåst ut, buketterna trillar inte) var skitig och dan på hyllan på Pingstkyrkans second hand, men jag såg potentialen i höstas. Den blev som ny efter bara en runda i diskmaskinen och plockades fram till lyxtulpanerna då en nittioåring skulle uppvaktas.

Här kommer sådant som jag brukar hålla ögonen öppna efter:

 • kökshanddukar
 • fina anteckningsböcker och pennor
 • ljusstakar
 • bebiskläder i basfärger/basmodeller
 • barnböcker, faktaböcker eller fyll i-böcker, aldrig romaner
 • blåsbubblor
 • servetter
 • ljus
 • disktrasor med fina motiv (perfekt att skicka)
 • second hand-vaser
 • vita second hand-krukor att ge bort krukväxter från sticklingar i
 • sällan något ätbart pga bäst före-datum (däremot tycker jag att ätbara gåvor i allmänhet är jättebra)
 • extra fina kort/ramar
 • pyssel- och hobbyprylar
 • säsongsdekorationer
 • sällan smycken, men det händer
 • grejer som kan kombineras i tema (ex. bricka/tekopp/teburk)

Är det något jag har missat och som hade passat bra att lägga i en presentlåda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *