01 maj

Sköna maj, välkommen!

Finns det något festligare än en fladdrande flagga i vinden mot en blå himmel? Igår firade vi mina föräldrars bröllopsdag, kungens födelsedag och vårens sprakande finalmånad med just en sådan.

Det är MAJ! Det sägs att tiden går fortare ju äldre man blir. Det stämmer till och med logiskt på vissa plan. För varje sekund som går blir varje sekund en mindre del av resten av livet. Det känns som att det aldrig varit mer sant än idag. Jag firade Valborg på otraditionellt sätt, men samtidigt på samma sätt som vanligt. Flagga, blommor, eld, grill och skrålandes Sköna maj. Vår egen flagga, tulpaner istället för vitsippor, björnbärsrisbrasa istället för grillplats i vitsippshav, banan istället för korv och en solostämma istället för med kör. Sköna maj, du är verkligen välkommen!

4 thoughts on “Sköna maj, välkommen!

    • Ja, och vem behöver tänka på tid när vi har maj att ägna oss åt? Ingen! Jag gillar inte att sätta för höga krav som leder till besvikelser om de inte infrias, men maj bjuder på sådant som alltid, alltid uppfylls. Träden BLIR gröna. Solen GÅR UPP tidigare för varje dag. Maskrosorna VISAR sina gula solar oavsett hur dagstemperaturerna innan varit. Min namnsdag kanske inte alltid kommer att gå av stapeln den 4/5, men samma datum KOMMER ALLTID att vara min mormors födelsedag. Ja, maj är sannerligen en månad att njuta av.

    • Att göra något som man älskar eller är intresserad av är alltid härligt. Fint att du fick göra just det! Och visst var firandet här alldeles perfekt lagom trevligt för min smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *