14 okt

Det nattsvarta släpper in ljus.

Häromkvällen kom jag hem till en stjärnklar himmel. Jag ställde mig och tittade upp på allt det vackra. Mängder av glittrande diamanter, en becksvart målarduk full av miljoner små färgstänk med Vintergatan som slingrade sig fram fullt synlig över denna nattkupol. Min telefonkamera kunde så klart inte återge det som utspelade sig framför mina ögon, men jag tog ändå kort och fick till något slags skiss över den fångade stunden. Astronomi fascinerar mig. Jag vill veta mer fast jag fattar att det inte är möjligt att få tillgång till all information jag är intresserad av. Vetenskap och mätbarhet i all ära, men kanske är det ändå det som ligger utanför mänsklighetens förståelse som verkligen fångar mitt intresse. Tack för att jag får uppleva detta, för att många före mig har stått och tittat på samma himmel och haft liknande funderingar. Tack för att jag inte har alla svar och ändå känner fullständig trygghet i existensen. När världen skakar känns det fint att ha detta att hålla sig i.

2 thoughts on “Det nattsvarta släpper in ljus.

  1. Natthimlar är fascinerande. Jag vill ofta gråta när jag tittar upp, och jag vet inte om det är för att jag är liten, för att jag inte fattar eller för att det är vackert. I stugan ser man satelliter och när jag fått syn på en så kan jag inte släppa den med blicken heller, trots att den är människoskapt. Det är bara så häftigt.

    • Jag tror att det är allt på en gång, att känna något ”awe inspiring” sägs ju vara roten till att känna meningsfullhet och lycka… Kan tänka mig att er himmel är ännu mer fantastisk! 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *