01 maj

Anemone nemorosa och vem är det som är kung egentligen?

Jag började gårdagen med att sjunga med en liten ensemble från kören på mässan i Fredrikskyrkan. Kvinnan som läste var lite småförvirrad, under förbönen bad hon till exempel för kung ”Gustav VI Adolf” på hans födelsedag. Jag gissar att det finns något slags demens i bilden och då är det lätt hänt att minnen från yngre dagar ses som självklara. Gustav VI Adolf var Kungens farfar och innehade ämbetet fram till 1973, så detta är väl namnet som hennes hjärna skakade fram när hon skulle be för ”Kungen”. Efter några timmars stickande hemma hos syrran hämtade jag upp lite folk på vägen och sedan tog vi oss till brorsans vitsippsö där vi brukar fira in Valborg genom att grilla och njuta av de galet vackra omgivningarna. Igår var det osedvanligt varmt och soligt efter en rad kalla och småregniga firanden. Jag njöt av både sol, vitsippsdoft och grillad korv och kände mig väldigt nöjd då vi rullade hemåt. Sämre kan man ha det, alltså.

Ps: Jag måste ju också tipsa om att en av tenorerna i vår kör sjunger med Lunds studentsångare på SVT ikväll vid 18-tiden (annars finns det ju också på SVT Play). Deras konsert med studenter från alla generationer brukar alltid vara fantastisk och är en av mina finaste vårtraditioner!

4 thoughts on “Anemone nemorosa och vem är det som är kung egentligen?

  1. Fantastiskt vacker vitsippsbild tycker jag. Ja det är inte lätt när demensen slår till. Fruktansvärd sjukdom som för alla parter och drabbar alla. Vilken fin valborg du hade. Barnen tittade på film och själv valde jag att gå och lägga mig. Var så trött.

    • Tack Hanna! Alltså, att lägga sig för att sova när man är riktigt trött tillhör livets höjdpunkter om det sker ”frivilligt” och tungt om man inte orkar annat. Jag hoppas att du fick den sömn du behövde!

  2. Vi ser också alltid studentkör på TV! Jag vet inte varför, kanske för att vi alltid gjort det, farmor är malmöit och ett tag var det folk som kändes igen och sådär. Underbart att fira med vitsippor och grillkorv och strålande sol 😀

    • Ja, elden i grillringen blir ju aldrig särskilt stor, men den brinner alltid! Och ingen kan kan någonsin hela texten till Vintern ra…, men det finns ju telefontexter. Det blev faktiskt väldigt mysigt, inte minst pga vitsipporna och solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *