24 jan

Ägg och fjäderfän.

Våra go’a vänner kom förbi med ett flak ägg igår som en liten uppiggade. Jag ser fram emot att få sätta tänderna i ett perfekt kokt Fridhem Farm-ägg så fort jag fått tillbaka smaken. Jag känner mig genomförkyld och är helt täppt i näsan. Vet inte om det precis är så Covid-smakbortfallet brukar ske, men så är det för mig i alla fall. Det är så himla trist att äta när man inte känner en enda gnutta smak. Nada. Efter två dagar med detta specifika problem är jag redan bekymrad över hur länge det kommer att hålla i sig. Min svärson hade Covid i somras och han har fortfarande problem med ägg, eller egentligen allt som luktar svavel.

Titta så fina stämplar Robban och Sigrid fått! Eller snarare utvecklat. De är duktiga på sin lilla gård. Höns och lamm och grönsaker och hund och ungar och… Vi ska ta över deras myskankor. De ska bo nere i trädgårdslandet är det tänkt. Är det så det börjar? Egentligen vill jag inte ha några djur. Man blir så uppbunden. Alltså, det finns flera djur jag skulle kunna tänka mig, men djur kräver omsorg 24/7 och husdjur gör att det blir svårt att ge sig iväg annat än över dagen. Vi har dock fina grannar och jag tror säkert att de på båda sidor om oss skulle kunna tänka sig att hjälpa till. Japp.

2 thoughts on “Ägg och fjäderfän.

  1. Hoppas du kryar på dig snart och att smaken kommer tillbaka.
    För mig kom smak och lukt tillbaka på någon vecka men jag upptäckte eller insåg efter ett tag att den är annorlunda. Jag tycke rom vissa saker som jag aldrig tyckt om.

    Jag har tänkt på dessa som har smak och luktsinnet som arbetsredskap kockar och somalierer.
    En av våra patienter var båda delarna när han vaknade upp ut respiratorn hade han smak men allt var liksom så ”mycket” salt sätt osv.
    Hoppas han fick normalt till slut för sitt jobba skull.
    En annan arbetskompis har inte fått sin lukt tillbaka efter drygt ett år.
    Praktiskt i många sammanhang på jobbet men inte annars tucker hon.

    Krya på dig i massor och hoppas omikron om det är det viruset snart bråkat klart med er ❤️

    • Ja, just smak och doft betyder mycket för mig, så jag hoppas verkligen det går snabbt! De flesta som har haft detta problem får ju dock tillbaka en någorlunda normal funktion, så det är det jag räknar med. Patienten som kände så mycket kanske blev ännu bättre på sig jobb? Upptäckte nya sensationer som kan komma hans kunder till gagn? Men usch för den stackars kollegan som fortfarande inte känner något. Har hon dessutom gått ner en massa i vikt? Det blir ju urtrist att äta om man bara äter för att upprätthålla livet…

      Tack snälla för peppen! Tror nog att vi nu kan fortsätta våra liv i lugn och ro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *