04 jun

Blekingefärgerna.

I Bredavik står världens vackraste solnedgång att finna. Jag tänker alltid att de som uppfann Blekingesöm inspirerades av färgerna i denna och drog ur det essentiella. Jag är tacksam över det hängkläde som mamma sydde till mig, att jag kunde se bortom ungdomlig dumhet och smak då jag inte riktigt uppskattade detta hantverk.

Igår satt vi ute i trädgården tillsammans med mammas kusiner och deras fruar. Magisk solnedgång, filtar för att betvinga kylan och riktigt trevligt sällskap. Känslan av att livet fortsätter också efter det senaste årets galenskaper och tacksamhet över de offer våra föräldrar gjorde för att vi skulle kunna ha tillgång till detta fantastiska. Nu börjar våra och mina syskons barn växa upp och snart är det dags för nästa generation att ta över. Hur den framtiden ser ut är det ingen som vet. Karlskrona kommun planerar bebyggelse längs hela Näsvägen, ”skärgården ska bli mer tillgänglig”. Jag vill inte. Spjärnar emot, vill att paradiset på jorden ska vara intakt och att barn och barnbarn ska få fortsätta njuta. Vi diskuterar framtida scenarier, funderar på olika lösningar, tar en dag i taget. Och njuter av de vackra solnedgångarna.

4 thoughts on “Blekingefärgerna.

    • De har en tioårig plan och tittar man på bilder ser det ut som att det är byggt på hela vår åker och på grannarnas åkrar också. ”Nära service” är inplanerad, fler parkeringsplatser till båtpendeln… Alla grannar har lämnat in funderingar på att vi inte är intresserade av någon sådan samhällsutbyggnad och vi kan bara hoppas på att de inte exproprierar marken. Nu är det extremt ovanligt att så sker, men ändå. Lite oroligt ändå.

  1. Fy tusan! Det är ju er mark! Vilka diktaturfasoner. Fattar inte att det får gå till så. Området passar absolut inte till villakvarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *