25 mar

Livet ur min synvinkel, femton år som bloggaren ”Monnah”.


Idag är en spännande dag för mig. Som gammal dagboksskrivare med ett relativt nyvunnet intresse för scrapbooking var det kanske inte så konstigt att jag hoppade på ”bloggandet” då detta fenomen började bli mer populärt här i Sverige. Det första blogginlägget skrev jag 25/3 2006 i en blogg som bara fick två inlägg. Jag skapade omgående en annan blogg som fick namnet ”Livet ur min synvinkel” och som låg på Blogsome. Dessvärre försvann den ut i cyberrymden då Blogsome lades ner.

Blogg nummer tre heter ”Livet ur min synvinkel, igen” och var aktiv tills 2011. Efter ständigt återkommande problem fick jag hjälp av maken att dra igång Monnah.se. Sedan den 31/7 2011 hittar du mig sålunda på den här adressen.

Detta inlägg blir det tvåtusenniohundrade i raden på monnah.se och blir det som jag önskar kommer det att bli många fler. Inläggen har alltid varit av varierande karaktär och jag har aldrig kunnat specialisera mig. Jag bloggar helt enkelt om allt mellan himmel och jord, både bildligt och bokstavligt talat. Du kan hitta världsliga tips om en effektiv handkräm för att nästa dag få läsa om djupt existentiella frågor. Det är ju sådan jag är.

66 309 användare har tillsammans varit inne på monnah.se 205 710 gånger. Vissa bloggar får hundratusentals besök per dag, så det är lätt att förstå att bloggen både är liten och oansenlig. De som läser här är familj och vänner, en del gamla scrappare och några bloggvänner som plockats upp efter vägen. Många kommer också på enstaka besök efter att ha fått träff på en sökning.

Hur ser då statistiken ut? Det är sånt jag tycker är roligt att rota i! 183 056 av besöken kom direkt till startsidan, vilket betyder att de sannolikt kom för att läsa i just min blogg.

Mitt mest populära inlägg är följande (mums, det blir kanske rostbiff till påsk):

Tätt följt av detta (en av mina favoritdikter, tydligen omtyckt av andra också):

Taggen ”må bra” har varit väldigt poppis.

Min lista med ”psykologiska fakta” har fått mängder med besök:

Efter att ha analyserat alla mina mest besökta inlägg undrar jag fortfarande hur det kommer sig att ett inlägg om ”här slutar allmän väg”  hamnat bland de tio mest besökta:

Jag hade nog tänkt att inlägg om hemskola skulle dra mer och slår man ihop dem så tillhör de också toppen. Dessa inlägg har också fått väldigt många kommentarer:

Ett ämne som väckte intresset hos många var ”Vad betyder ditt namn för dig?”

Kortskissens femårsjubileum var poppis då det begav sig:

Dagen till ära hade det varit jätteroligt om du ville skriva ett ”hej” om du brukar läsa min blogg. Flera av er brukar kommentera i bloggen eller på annat sätt, men de flesta av er har jag inte koll på. Om du vill får du även gärna tipsa om något du skulle vilja att jag skrev om. Kul att du är med mig på den här resan! Slår vi följe ett tag till?

12 thoughts on “Livet ur min synvinkel, femton år som bloggaren ”Monnah”.

 1. Jeg elsker at læse din blog og tjekker den hver dag!
  Jeg smiler meget ofte over hvordan vi simpelthen tænker på den samme måde om så mange ting. Nogle gange fælder jeg også en tåre når jeg læser den.
  Jeg kan følge dig meget langt i din måde at opleve livet og jeg sender dig mange tanker når jeg læser.
  Fortsæt bloggen!
  Kærlig hilsen Sanne

  • Tänk att just vi fick bli brevvänner! Det hade varit roligt att ha dig närmare. Jag blir så glad av dig. Kram!

 2. Hejsan och grattis till dina femton år som bloggare. Jag tillhör kategorin ”gamla scrappare” som har hängt med här länge 🙂

  • Åh, vad roligt att du kommenterade! Det hade varit roligt att göra något scraprelaterat igen, men allt har väl sin tid. Scrappar du fortfarande? Kram!

 3. Jag har nog läst ungefär 95% av dina inlägg och alltid väcker de någon känsla. Tack för alla kloka ord genom åren!

  • Tack! Jag är så glad för ditt stöd, både här och i livet. Ser fram emot att få följa din framfart som världens bästa trädgårdsmästare. Kram!

 4. Jag läser inte många bloggar alls (kanske tre när jag tänker efter), och du är en av dem. Så du är poppis här! Fortsätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *