06 mar

Vintern är snart slut.

”Ja, men då så. Då är det väl dags att jag stickar den där sjalen som jag har tänkt sticka sedan i höstas.” Att drömma att man snart ska dö kan vara effektivitetshöjande.

I går klockan 14.40 såg det ut så här:

I morse skickade jag iväg barn till skolan och gjorde sedan klar sjalen. Stickor nummer tio, ett fantastiskt garn som knappt väger något alls och är så underbart mjukt att jag är alldeles kär. Färgen är nästan neonorange, men tillräckligt o-neonig för att jag ska tycka om den. Jag fyndade i höstas, antagligen för att andra tyckte att det här är vad man kallar neonorange…. Jag behöver mycket mer färg i garderoben! Allt är bara svart, svart, svart.

Det var väl det jag hade att säga! Sparka dig i rumpan och gör det där du planerat sedan länge. Jag kan intyga att det är otroligt skönt att få saker och ting i ordning. Nu ska jag fästa de två lösa trådändarna på sjalen och fortsätta dagen.

Förresten, vill ni ha mönstret? Jag fick det av min kompis som gav mig en sådan här sjal i present då hon och hennes barn sov över några nätter.

Snabbstickad sjal.

Stickor 10 (eller valfri storlek)
Till min sjal gick det åt 100 g fluffigt garn i en blandning av kashmere och kid mohair

Lägg upp tre maskor.
Varv 1: räta maskor
Varv 2: rät maska, omslag, rät maska, omslag, rät maska
Varv 3 och så långt du önskar: räta maskor. I början och slutet av varje varv görs ett omslag innanför de två första maskorna och ett omslag innan de två sista maskorna. Detta kommer att skapa en bård runt sjalen.
Maska av löst och fäst ändtrådarna.

9 thoughts on “Vintern är snart slut.

 1. Det är ju min färg Monica! Jag får gå på jakt efter garn så jag kan sticka en egen, låter som ett lagom stor projekt att slutföra. Sitter och rättar skrivfel i min rapport, så tråkigt…

  • Ja, men hur kunde jag ens inte reflektera över det! 😀 Solljuset gör färgen lite ljusare bilden än i verkligheten, men visst är det din färg! Pepp, pepp… Hoppas att rapporten snart är klar. Lyssna till bra musik. Carmina Burana, kanske? Fullt med energi.

 2. Hihi, ja och jag köpte ett par riktigt varma tumvantar i skinn i förra veckan.. som jag sagt att jag skulle köpa sen i höstas.. Men bättre sent än aldrig som man säger!
  Ja kanske Jussi Adler-Olsen blir en bra början att läsa på danska. Det var en hel del fel i översättningen, många små ord som fallit bort i meningarna som jag störde mig på. Så att läsa de i originalspråk är nog mycket trevligare läsning!

  • Perfekt! Den här gången ska jag inte låta tiden rinna undan. Ska till biblioteket senare den här veckan och kan kanske hitta första boken där… (Förresten är det smart att köpa vantar i slutet av säsongen. Då hinner man inte tappa bort dem till nästa vinter utan har ett par då man mest behöver dem!)

   • Precis. Och de senaste dagarna har jag faktiskt haft användning för vantarna 🙂 Men nu kan jag dock tänka mig att lägga de på hyllan till nästa vinter! Vill ha värme och vår och gärna lite kärlek på det också, då skulle jag var helnöjd! Hihi.

 3. Just nu skulle jag verkligen behöva en spark i baken så att jag får gjort allt det där jag skulle vilja göra. Nu blev jag väldigt peppad av ditt inlägg. Hoppas det sitter kvar imorgon också så att jag kan ta tag i något.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *