06 feb

Tips från tanten.

Jag hörde att nötallergikern Peter Settman fått en allergisk reaktion och hamnat på sjukhus i USA. Settman är visst så orutinerad att han åt något vegetariskt utan att fråga om rätten innehöll nötter. Livin’ on the edge, Settman?

Apropå allergier vill jag ge de nya regeringsanställda tipset att vara vaksamma om de börjar visa allergiska reaktioner. Amanda Lind ser nämligen ut att vara en vandrande kvalsterbomb. Min väninna Christine i Philadelphia blev mer och mer allergisk och genomgick en massa undersökningar under det dryga år vi umgicks. Det visade sig till slut att hon var allergisk mot kvalstren i sin mans rastafrisyr, så han fick raka av de högt älskade flätorna. Maken var en ung, lovande konstnär. Jag hoppas att han inte var som Simson och förlorade konstnärligheten med håret. Tyvärr förlorade jag kontakten med Christine då vi flyttade hem till Sverige, så det kommer jag väl aldrig att få veta…

Lycka till, Amanda! (Hon låter förresten väldigt lugn och stabil i intervjuer och jag är inte ute efter att mobba henne. Kan dock aldrig se någon med dreads utan att påminnas om denna historia.)

2 thoughts on “Tips från tanten.

  1. Wow! Detta måste jag kolla med min son som har meterlånga dreads och är oerhört nöjd med sin frisyr! Han sköter det efter konstens alla regler och det passar honom fint. Jag gillade hans hår bäst när han hade det ganska långt och kammat, men det beror nog mest på att han har fantastiskt lockigt hår och skulle kunnat gestalta Jesus i vilken musikal som helst i den frisyren!

    • Christines man hade invirade färgglada bomullsband i sina dreads. Kanske det var det som ställde till det? Det här låter som en påhittad historia, men här var jag med hela vägen och kan garantera att det inte var någon Råttan I Pizzan-historia. Min väninna var SÅ ledsen över det här – hon älskade sin mans hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.