20 jan

En vintersaga.

Nu är julen verkligen slut. Lådorna med alla dess jordiska attiraljer har burits ut i stenkällaren och bara några stjärnor hänger uppe för ljusets skull. De kommer också att plockas ner nu i helgen, men egentligen älskar jag det ljus de ger under den mörkaste tiden på året.

Som tur är har vi nu haft ett par dagar då vi sett blå himmel efter flera veckor i grådask. Det ligger bara några centimeter snö på marken, men den reflekterar ljuset så vackert att det känns ända längst inne i själen!

Ibland undrar jag hur naturen kan vara så vacker som den är utan att ”folk” tar sig tid att stanna upp i sin vardagsstress. Jag tror folkhälsan skulle förbättras dramatiskt med daglig naturmeditation för alla. Själv är jag tacksam över att jag gett mig själv chansen att bygga bättre vanor så här i början av året. Jag känner att förutsättningarna har förbättrats på flera fronter!

2 thoughts on “En vintersaga.

  1. jag tillhör de som plockar ner Julen tidigt….utom en sak…lamporna ute!! de får lysa hela januari ialla fall. vår baksida dit ingen väg når är det så mörkt o dystert så lite ljus o lampor lyser upp…

    • Ja, utebelysning har vi ingen, men jag älskar alla de hus som lyser upp landsbygden så länge det fortfarande mörknar tidigt. Det ser hemtrevligt ut! Jag är dock lite förgrymmad på grannens flaggbelysning som lyser i kallt kornblått, rött och blåvitt. Den blinkar och har något slags discoinställning och den lyser in genom vårt sovrumsfönster… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *