04 Jan

Det blauser!

Hujedamej, vilket väder vi har haft idag! I Kalmar blåste en farbror ut i vattnet med sin bil och många av gatorna inne i Karlskrona fick stängas av p g a det höga vattenståndet. Galet! Jag har aldrig sett vägen här på Sturkö täckt av havsvatten, men det är alltid spännande att få uppleva nya saker. Äldsta dottern är här i några dagar innan hon börjar plugga. Hon följde med mig ner till havet några timmar efter att de här bilderna hade tagits. Hon tyckte det kändes ruggigt att se stora, böljande havsvågor slå upp mot oss på vägen och undrade om det var dags att börja bygga en ark eller något… Inte utan att jag så smått undrade samma sak. ”Gula stugan” hade inte tagit in vatten, men jag såg att fukten hade börjat smyga sig uppåt väggarna i hörnet som stod med fötterna i vatten. Hoppas det torkar upp snabbt, lätt och utan bestående fuktskador.

4_8

4_6

4_5

4_4

Inne i stan såg mamma och jag några unga killar som med skräckblandat intresse försökte flytta sina parkerade bilar som stod i flera centimeter djupt vatten på kajen efter lunch. En av dem kröp in i förarsätet från passagerarsidan. 😀

4_7

4 thoughts on “Det blauser!

  1. fy bubblan vad vädret ställer till det. Hoppas verkligen Ni o hus klarade er .
    men säger som mannen från kalmar ” det är bara matriella skador, tacksam att ingen person råkat illa ut” Så sant..det matriella kan man ersätta i mångt o mycket men aldrig ett liv….

    • Vi klarade oss bra och vårt hus tog inte in vatten. Däremot steg fukt i de putsade väggarna, så vi får se hur det blir när det torkar upp…

    • Vi måste ha varit där ungefär samtidigt! Ja, hujedamej… Jag hörde någon farbror säga att det inte är så ovanligt att sjönära hus i Karlskrona råkar ut för vatten i sina källare, men det här var faktiskt en nyhet för mig. Här på Sturkö hade vi senast översvämning av Näsvägen någon gång på 80-talet om vår gamle granne har rätt (vilket han brukar ha). Idag har det dock lugnat ner sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *