24 aug

Dags för vård, skola, omsorg.

Två barn (nästan) ute ur boet, två sjuka föräldrar varav en fick stanna kvar på sjukhuset idag efter undersökning, ett barn som ska fixa minst godkänt betyg i åtta ämnen det här läsåret för att bevisa att hon klarar att gå i gymnasiet. Där har du allt – vård, skola, omsorg…

Sommarvikarien på Sturkö-ICA, nybakad student från naturvetenskaplig gymnasieutbildning, ska jobba som ma/no-lärare det här året på en svensk högstadieskola. Jag antar att det innebär betygsättning, eller ska hon bara vara barnvakt? Jag är lärare med svensk lärarutbildning som undervisat mitt barn själv enligt (ganska) svensk läroplan i fyra år, men jag får inte yppa något om hennes eventuella betyg. Hemskola, liksom ba’! Om hennes lärare på Fischerströmska inte kan möta dotterns behov har jag ett och annat att gnälla om inför skolledningen.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.