15 aug

Plommon, slagsmål och hjärtsjuka.

Maken har skördat de flesta plommonen idag. Någon som har koll på det svenska plommonsortimentet? Själv tror jag att det är ett Opalträd som bor i vår trädgård. Hur som helst är plommonen söta och goda, men tyvärr är säsongen ganska kort. De senaste åren har skörden helt övertagits av mask, så i våras täcktes marken under trädet med en presenning enligt tips från min far. Det verkar som att det har hjälpt eftersom det bara är en bråkdel av frukten som nu är maskbesudlad.

I morse fick jag vara sällskap åt min granne medan hon väntade på ambulansen. Jag gick över med lite middagsmat nu i kväll då hon hade kommit hem igen. Hennes berättelse om dagen skrämde mig. Om man kommer in ensam i en ambulans, 68 år gammal, och sedan lämnas många timmar i en korridor utan en endaste fråga om hur man mår, då tycker jag nog att det får vara ett tecken på att något är fel i vården. Om man blir lovad blodprov och skickas hem utan att några prover blivit tagna känns också det läskigt. Om patienten i fråga har en bakgrund med hjärtbesvär och får kommentaren ”Ditt blodtryck är okej. Du får väl ta kontakt med din kardiolog!” som sista hälsning då hon äntligen har kommit in i undersökningsrummet är liksom måttet rågat. Att jobba på akuten på Huddinge sjukhus kan inte vara roligt om arbetssituationen ser ut så här!

Jag träffade min scrapvän M över en lunch i Skärholmen. Det var så trevligt, speciellt som att vi inte hade träffats på jättelänge. Då vi var på väg att packa ihop hörde vi brak och barn som grät och såg att det började bli folksamling. Vi tyckte båda att det skulle vara otäckt om något barn råkat illa ut (så lät det på skriken), så vi gav oss iväg eftersom det fanns massor av andra människor där. Senare fick jag veta att polisen hade blivit ditkallad p g a slagsmål mellan 3-4 personer, så det var väl det som hade hänt. Stackars barn som blev så rädda!

Mässmonterplaneringen på IKEA gick betydligt lugnare till, tack och lov. Under kvällen har jag suttit och jobbat med viss monterdekoration. Kul! Jag har ätit plommon hela kvällen, så jag får nog bereda mig på en lång natt i anslutning till toaletten…

One thought on “Plommon, slagsmål och hjärtsjuka.

  1. Mmm, så gott med plommon! Men som du säger så har de en tendens att ställa till oreda med magen. 😉 Men det är de värda, eller hur? Vi har också haft problem med mask i våra de senaste åren och förar sommaren åt getingar upp de flesta. Men i år ska det förhoppningsvis bli lite plommonmarmelad åt maken.

    Vad tråkigt att din granne fick en sådan trist dag på sjukhuset. Jag tror ju att majoriteten av oss åker till sjukhuset när det är riktigt illa och då brukar vi dessutom vara rejält uppskakade, oroliga och väldigt utlämnade åt andra människor som förhoppningsvis ska ge oss hjälp och lugna oss. Att då mötas av en sjukvård som helt tydligt går på knäna och där man i stressen glömmer bort att det är människor man har att göra med gör en ledsen och arg.

    Vad roligt att du och din vän fick en mysig stund tillsammans men vad trist att polis ska behöv tillkallas för att människor slåss med varandra mitt på ljusa dagen bland andra människor.

    Lycka till med monterdekorationen (låter spännande) kära du och tack för all uppmuntran och pepp angående skrivandet av min bok. Du är en pärla! 🙂

    Ha en riktigt fin vecka!

    Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *