21 nov

Taket är färdigt!

Nu är vårt tak renoverat och klart! Skylighten (eller vad man nu säger) ska tydligen installeras färdigt av något annat företag, men det är på gång. Härligt! Jag glömde ta kort innan det blev för sent, men jag hann i alla fall tala med pappan till mannen som äger takfirman då han kom förbi för en inspektion. Mannen i fråga flyttade hit från Sydafrika för tre år sedan för att bo närmare sin son och hans familj. Vilken underbar dialekt! Pappan och sonen talade afrikaans sinsemellan vilket förklarade varför jag trodde de var från Australien då jag bara hade hört dem prata engelska. Vilken är din engelska favoritdialekt? Efter att ha hört en intervju med Saoirse Ronan (den olycksaliga flickan i Atonement och nu huvudrollsinnehavare i Brooklyn) häromdagen måste jag nog säga att irländska slår alla andra dialekter på fingrarna…

I kväll fick maken, döttrarna och jag sjunga Nu tändas tusen juleljus på grannskapets ”Holiday Party”. Det kändes lite som att tjuvstarta, men med tanke på att jag tidigare på dagen hade varit på ostprovning (FANTASTISKT!) hemma hos en kvinna vars hus var juleklätt från golv till tak är det kanske jag som är lite sen i startgroparna? Vi brukar inte installera julen förrän till första advent…

Fortsatt jul: Maken och jag tog oss till utomhusköpcentret som ligger vid hans jobb för att känna pulsen där denna kväll då de pluggade in dekorationsljusen. Det bjöds på eldar, livemusik, isskulpturer, s’mores och mängder av folk som strosade omkring. Mysigt! Det fick mig faktiskt att glömma världens elände en stund.

20_4

20_6

20_8

20_11

20_12

20_15

2 thoughts on “Taket är färdigt!

  1. Sydafrikansk engelska är min favorit. Efter Rob såklart.Många vita är ju tvåspråkiga, engelska och afrikaans, plus att det sen finns ca ett dussin språk till, zulou, qosa osv osv. Är inte särskilt förtjust i varken nz eller au engelska. Det fina folket i downton talar väl den mest perfekta engelskan jag vet. Förutom att den amerikanska engelskan hann först; jag var sex år när jag lärde mig den. Där står kampen för mig.

    • Ja, dialektpreferenser har ofta att göra med vem man känner eller känner till som talar på ett visst sätt. 😀 Egentligen behöver det inte vara en kamp. Det är bara att rida med vågen då man känner att man hör något man gillar och uppskatta det man hör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *