22 okt

Resfredags lista om att resa.

Jag må ha bloggat längst i familjen, men det är min lillasyster som är den seriösa bloggaren. Hon bloggar personligt på Yesterday You Said Tomorrow och om sina resor på Resfredag. Hon har sponsorer, är med och ordnar bloggträffar och har ofta möjlighet att testa resor gratis för att sedan skriva om dem i bloggen. Den här veckan har hon en lista som jag tyckte var lite extra rolig även om inte jag är någon seriös proffsresenär.

Den här resan längtar jag till just nu:

I maj är det dags för äldsta dotterns high school-examen. Hon, jag och yngsta dottern ska fira detta stora med en tjejresa till New York där en musikal, god mat och atmosfär ska avnjutas.

… men det här står mig upp i halsen:

Medtrafikanter (en resa innebär väl alltid att vara på väg) som väljer att vara farliga genom att köra trötta, påverkade eller med störande elektroniska prylar i händerna.

Det här stället är mitt favoritresmål just nu:

Italien.

Det här prioriterar jag bort till förmån för mer pengar i reskassan:

Vi har valt att bosätta oss långt från våra familjer. Det innebär att nästan alla våra semesterpengar, och tiden vi har att lägga på resor, går till att åka mellan Sverige och USA.

Just nu stör jag mig på det här i resebranschen:

Jag är inte tillräckligt insatt för att kunna uttala mig i frågan.

En resetrend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över är:

Jag tror att långresor kommer att bli mer sällsynta eftersom fler och fler inser att man i de flesta fall kan uppleva fantastiska saker på relativt nära håll också.

Det här har jag en förmåga att prioritera bort i resväskan:

Jag reser gärna lätt och trots att jag lärt mig att ta med mycket mindre kläder och skor än jag tror att jag behöver så tar jag ändå alltid med mig för mycket.

Jag står inte ut med:

Otäcka toaletter var de än finns. Amerikanerna är experter på fräscha toaletter. Jag vet inte om de har andra städkrav eller vad det är…

Skulle jag bara få resa till en plats i resten av mitt liv skulle det vara:

Sturkö.

Det allra roligaste respektive tråkigaste med att resa är att:

Jag är dålig på att hålla mig uppdaterad på filmer som ges ut, så när jag flyger över Atlanten gillar jag att titta på flera filmer på raken. Det värsta jag vet är att känna stress över att kanske missa en anslutning någonstans. (Nu pratar jag om själva transportsträckan.) Det roligaste med resor i allmänhet är ju naturligtvis att uppleva sådant som känns nytt och annorlunda.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Jag antar att det ska vara reserelaterat? I så fall lovar jag mig själv att åka till ett ställe i närheten som känns lite som ett reseäventyr, att vara turist i mitt närområde.

3 thoughts on “Resfredags lista om att resa.

    • Ja, men det var ju roligt att höra! 😀 Fast att min lista skulle vara särskilt rolig för dig som är expert vet jag inte…

  1. Pingback: En lista om att resa - RESFREDAG.SE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *