11 jul

Dachau koncentrationsläger.

Hur skulle någon kunna gå igenom detta minnesmärke utan att beröras? Jag har så svårt för krig och litar inte det minsta på ”de goda”. I USA blir man ständigt överöst av en patriotism och övertro på den amerikanska godheten, precis som att amerikanerna skulle stå för det goda världssamvetet. Så många sadistiska människor får leva ut sina sjuka begär i krigsföring, vare sig den sker på de ”godas” eller de ”ondas” sida…

Kommunismen låter bra på papper, att det dött 100 miljoner människor under kommunistiskt styre är ”otur” och vi i Sverige borde ta hand om fler och dra oss lite mer åt vänster, eller hur? Nazisterna kunde bara få sådan framgång eftersom tyskar är dumma i huvudet, eller hur? Obamas rådgivare hade bara otur då de tänkte och jakten på terrorister är långt viktigare än människors integritet, eller hur?

NEVER AGAIN står det på många språk på ett av Dachaus minnesmärken. Trots det händer liknande saker över hela jorden, hela tiden, fortfarande. Mer godhetsbombning, people! Hjälp din granne, ha fördragsamhet med din systers dumhet, hjälp dina medmänniskor lyfta fram det goda som finns i dem.

Att tro att det hjälper att känna till sin historia för att undvika Dachau igen är naivt. Är folk tillräckligt lättretliga av arbetslöshet och hunger hänger oron i luften… Hur gör du? Blundar du för verkligheten, engagerar du dig i något du tror gör världen bättre eller är det du som startar nya oroshärdar? Peace…

FullSizeRender_1

3 thoughts on “Dachau koncentrationsläger.

  1. Håller med! Jag försöker ha ögonen öppna och minnas att människor är lika, och olika, överallt. Många klär på sig godhetens kofta men är inte ett dugg bättre än dem de ser ner på. Därför är jag försiktig med alla slags ideologier och bedömer från fall till fall. Lyssnar mycket på vad som känns rätt i hjärtat.
    Besökte själv Theresienstadt härom året. Även om det inte var ett förintelseläger så tappade jag helt aptiten ett par dagar framöver. Fy fasen.

  2. Tyvärr visar väl historien att vi inte lär oss. Att människan glömmer och är kapabel till så mycket ondska. Men samtidigt så vägrar jag att ge upp hoppet om att det goda är starkare än det onda. Att viljan att göra gott är i majoritet i vår värld. Att utbildning är det viktigaste som finns för frihet, fred och jämställdhet. Naivt? Kanske. Men jag tror på tillsammans och ringar på vattnet.

    Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *