11 mar

Skönhet finns att finna överallt.

En hel sida skönhet har du här. Varsågod! Rätt fantastiskt är det också att man i Adeles kommande album kommer att höra countrytongångar. Didn’t see that coming.

I kväll deltog jag i en fokusgrupp. Vi som var på plats där i businessbyggnaden på BYU fick se på ett par inspirerande filmklipp och vi skulle också fundera över olika sätt att skänka pengar för att bidra till det projekt studenterna har jobbat med sedan i januari. Det var ännu en knäpp på näsan, den andra på en vecka…

Om Maslows behovspyramid fortfarande är aktuell har vi det ju överlag väldigt bra, vi västerlänningar. Med tanke på den där Montaignediskussionen vi hade härom helgen var det spännande att läsa denna artikel. Jag vet inte hur proffsig den egentligen är, men jag kände att den var relevant. Vi vet alla att det är helt omöjlig att vara lycklig hela tiden och att lyckostressen som en del känner är mer till skada än till nytta. Jag tror att det är viktigt att påminna sig själv om detta med jämna mellanrum för att orka dra sitt eget lass, allt det där man har med sig i bagaget. Ju äldre man blir, desto mer läggs till. Det måste vara vårt eget ansvar att storstäda ibland och göra oss av med det som gör att vi blir ståendes mitt i vägen för att vi inte orkar dra. ”Offerkåpan” är onödigt tung och bör aldrig få finnas med i packningen. Ibland får vi göra oss av med sådant som vi egentligen fortfarande tycker om, men som vi inte har styrkan att bära. Livet är komplicerat på det viset. Komplicerat och lite sorgligt. Peace.

Ps: Bilden är från nätet och dessvärre kan jag inte ära den som äras bör.

10_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *