01 nov

Happy Halloween?

Jodå. Någon blev nog glad i alla fall. Vi var bjudna till några grannar på Halloweenfika och lämnade huset i en timme fast sonen satt hemma och skrev en skoluppgift. När vi kom tillbaka var korgen som jag ställt ut full med godis borta. Tjyven hade rivit bort lappen jag satt på korgen där det stod ”Varsågod och ta en godisbit. Ha en trevlig kväll!” och lämnat kvar den på trappan. Godiset bryr jag mig inte om även om ungarna som kom efteråt inte fick något hos oss, men korgen tyckte jag mycket om. Alltså, jag undrar ibland hur hjärnan hos vissa människor är funtad. Mitt och ditt?

31_3

Här är våra tonåringars fina pumpor som åtminstone blev lämnade i fred. Apple-äpplet, Captain America och en lite mer klassisk Jack O’Lantern.

31_5

Halloweenkvällen bjöd både på guldiga träd och läskiga trädgårdar.

31_7

Utanför det här huset står alltid en läskig, svartklädd människa som drar igång en motorsåg när ungarna närmar sig och jagar dem. Hur otäckt som helst! Fast de har ju en massa godis i huset också för att balansera lite.

31_6

Den här hysteriska lampan har våra vänner hemma hos sig. Den är specialbeställd av en kvinna här i Orem som gör lampor med olika teman. Jag har sett Halloween, jul och sommar hos lite olika grannar och kan tala om att det är lampor som man inte glömmer. Lite svåra att damma kanske…

31_4

Vår familj är lite mer försiktig när det gäller inredning. Så här ser vår lysande gren ut med sina höststjärnor på plats.

31_10

Vi möblerade om lite, så nu har marimban fått flytta ner i det tomma ”julgranshörnet”. Ljudet blev bättre där och det känns ganska trevligt att inte springa på ett instrument det första man gör när man öppnar ytterdörren.

4 thoughts on “Happy Halloween?

  1. Fy så otrevliga vissa är! Varför är vissa så egoistiska?? 🙁

    Men fina dekorationer, om än lite läskig lampa. Jag har ju inte riktigt greppat Halloween, men så bor jag ju i Sverige, där det inte slagit ut med full kraft. Inte hemma hos oss i alla fall. 🙂

    Ha en fantastisk lördag Monnah!

    • Jag gissar att folk gör olyckliga val under grupptryck, med fel förebilder, under påverkan av allt från gift till kärlek…

      Själv gillar jag inte alls Halloween, eller ska jag kanske säga att det aldrig betytt något för mig. Jag gillar vårt Allhelgona, alla vackra ljus på gravplatserna… Fast med det sagt så finns det viss charm i barnens glittrande ögon och stolthet över sina dräkter. Det där med godiset kunde jag gärna hoppa över.

      Hoppas att du har en fin helg du också!

    • Det gör vi också! Den blev verkligen som vi hade tänkt oss och det är roligt att hela familjen blev indragen i projektet. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *