03 sep

Fotobehandling.

Sedan jag upptäckte Photoshop och allt roligt man kan ha med det programmet har jag ägnat många timmar åt det. När mobilkamerorna började bli bättre var det roligt att testa mobilfotografering, men jag har haft svårt med den rätt kassa kvalitet man ofta upptäcker först då fotografierna blåses upp i lite större format.

För ett tag sedan hittade jag David Molnar tutorials på nätet. Mr Molnar är en hejare på bildbehandling i iPhoto och jag har lärt mig ett och annat trick genom honom. I kväll var jag med på ett av hans ”webinar” (seminarium online i realtid) och vi var 190 personer som satt och redigerade samma bild tillsammans med vår lärare. Det är svårt att pilla med en mobil med rätt liten skärm, men mitt slutresultat blev rätt likt det som vår lärare ville få fram. Snapseed och Camera+ är för övrigt de fotoappar som rekommenderades. (Snapseed tycker jag är mycket bättre och mer användarvänligt.)

Ursprungsfotografiet:
2_2

Redigerat fotografi:
2_3

Det nedre fotot är lite för överredigerat för min smak, men nog är det spännande att man i en mobiltelefonkamera numera kan få in så mycket information att man överhuvudtaget har möjlighet att jobba så här mycket med fotografierna?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *