02 maj

Naturens under.

I går hade vi våra grannar på middag. De bor precis mitt över och eftersom de hade hört att vi har ett fågelbo i lagom glutt-höjd ville de gärna ta en titt på det. Jag följde med dem ut då de skulle gå hem för att visa underverket. Till min förvåning hade boet fått ett nytt tillägg, nämligen detta otroligt vackra ägg. Vi har ju inte sett vilka fåglar som har jobbat med att boa in sig, men efter äggtipset så är det klart. Det är red robins som är våra grannar! Tja, så svårt var det inte att räkna ut detta, för vi har flera stycken sådana som hänger här i trädgården tillsammans med våra ankor och hönor. De verkar respektera varandra och delar syskonligt på mask och annat smarrigt.

2_1

Om allt går som det ska kommer det på måndag att ligga fyra stycken ägg i detta bo. Vi fortsätter följa utvecklingen med spänning…

Komplettering fredag eftermiddag:

2_3

2 thoughts on “Naturens under.

  1. Åh, äntligen lite vettiga åsikter kring Birros krönika! Tack! Som ensamstående mamma till 3 barn känner man sig oftast otillräcklig. Att dessutom försöka bemästra uppgiften och samtidigt jobba heltid är helt omöjligt. Barnen har inte valt denna situation, och faktiskt inte jag heller. Sunda grundvärderingar har jag iaf försökt att ge mina barn och jag hoppas att det räcker en bit på vägen.

    • Otillräckligheten delar vi nog alla som är föräldrar, men just ensamstående föräldrar som inte heller har särskilt stöttande eller icke existerande medföräldrar måste ha det tuffast av alla. Jag högaktar dig och alla som står i liknande situation. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *