25 apr

Bonderapport.

Min kusin kallar sig för radhusbonde. Jag vet inte vad det gör mig till. Kanske husbonde? Jag har inte mycket att göra då det gäller just bonderiet. Jag hjälper till att sjasa bort fåglarna från grönsakslandet, men snart behöver jag inte göra det heller då maken håller på att sätta upp ett staket. Mest njuter jag av att äta smaskiga ägg och att titta på hur söta de är, både hönorna och ankorna. Jag slipper ju till och med städa ut deras burar.

Sedan några dagar tillbaka har de släppt i vatten i bäcken igen. Där håller nu ankorna till hela dagarna. Jag förstår dem. Det ska bli spännande att se hur de interagerar med vildänderna när de dyker upp. Kanske de bjuder in till foder uppe vid hönsgården?

För övrigt har inte någon av ankorna börjat ruva än till vår förtret. Det hade varit trevligt med små söta ankungar! Slut på rapporten.

24_4

2 thoughts on “Bonderapport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *