06 apr

Påskris med ankägg.

6_3

Vi har inte kommit på vem av Newman och Bonzai som lägger vita respektive duvblå ägg, men fina är de i alla fall. Vi försökte lämna äggen i fred för att se om de skulle börja ruva, men än har vi inte sett några sådana tendenser. Därför blåste jag ut ett gäng ägg och lade till upphängningstråd samt bad sonen plocka in lite ris efter de senaste veckornas trädgårdsrengöring. Resultatet har du här:

6_4

Jag tror att de flesta vet hur man blåser ut ägg. Själv stack jag hål uppe och nere med en äggpickare. (Fick den för många år sedan av svägerskan och har inte fått några sprickor i kokäggen sedan dess!) Med det lilla hålet som guide stack jag sedan i en syl för att göra hålen lite större, uppe bara så pass stort så en tandpetare kunde komma igenom och nere lite vidare för att göra själva urblåsningen lättare. Så här såg själva sytråden och tandpetaren (klippt i ca 1,5 cm långa bitar) ut innan jag tryckte ner träbiten i det övre hålet:

6_2

3 thoughts on “Påskris med ankägg.

  1. Så fint det blev och vad roligt att kunna göra med egna ägg. Mer närproducerat än så kan det inte bli. 🙂 Jag tillhör den lilla skara som aldrig någonsin har blåst ut ett ägg men nu när jag ser hur fint du har gjort blir jag sugen på att testa. Bara för att se om jag kan. Kanske ett projekt för kommande påsklovsdagar? 😉

    Ta hand om dig!♥

    Kram Lotta

    • Jag hade inte blåst ut många ägg innan jag tog mig för det här projektet, men det var roligt! Ser man bara till att bottenhålet är tillräckligt stort går det bra, för annars kan man nog spräcka ett eller annat blodkärl. Du och döttrarna skulle säkert tycka det här var roligt! Jag kan också rekommendera att växtfärga ägg. Färgerna blir helt fantastiskt fina. (Inte bara lök alltså, utan annat också. Lycka till!

  2. Pingback: Grönt och skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *