04 mar

Grönt är skönt.

Tänker du kanske på att sommaren inte är så långt borta som det kanske kan verka då man tittar på väderleksrapporten? Jag kom på att vi visst har både påskliljor och tulpaner i trädgården och hux flux så hade allt det där våriga kommit upp så mycket att det väl är något som slår ut innan veckan är slut.

3_3

Vi har en massa gammalt skräp som ska rensas bort och hur jag än väntar och väntar så dyker ingen trädgårdsmästare upp i vår trädgård. Nej, ska något göras så är själv bäste dräng. (Fast jag väntar en dag till eller så, för väder-appen säger att det ska snöa i natt och regna i morgon. Man vill ju inte ge vintern hicka sådär hur som helst.)

3_4

Makens tomater omhuldas med minutiös vård i form av sol, vatten, värme och vackra ord. Det syns redan att det är olika sorter och jag antar att årets experiment kommer att lyckas långt bättre än förra årets. Nu kommer de fördrivna plantorna att vara starka och starka när det är dags att plantera ut dem i landet!

3_1

3_2

Hur är det med dina gröna fingrar? Påtar du i jorden, eller är du en sådan som hellre går till ICA och köper en påse chips? Det finns inget rätt eller fel i den frågan, men nog tror jag att kroppen mår bättre och smaklökarna blir gladare av en solvarm tomat som man har drivit fram själv. Fler och fler anammar tanken att ta tillvara på utrymmen som kanske inte varit självklara för odling förut och jag tycker det är jätteroligt att läsa om trädgård på liten yta. Tänk om jag kunde vara lika bra på att rent praktiskt ta hand om en sådan också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *