16 feb

Trädgårdsfix i februari?

Idag hade vi Våren på besök. Solen lyste väl inte direkt, men det var tolv grader varmt och när vi jobbade i trädgården fick jag ta av mig jackan. Som sagt. Trädgårdsarbete… Vi hade lämnat mycket av det gamla och torra kvar i rabatter och längs trädgårdskanterna. Dels ger det lite karaktär till trädgården och dels skyddar det växterna att inte rensa bort det torra innan vintern och snön kyler och blötlägger. Det är annars inte ”rätt” sätt att sköta trädgården om man har trädgårdsarbetare, vilket många med så stora trädgårdar som vår har. Jag tror de flesta sätter utseende framför funktion också när det gäller ”grönsakerna” som växer hemma hos dem…

15_2

Hur som helst var det läge att fixa till det värsta, sådant som bara inte blivit gjort och sådant som faktiskt ska fixas ungefär vid den här tiden på året. Det underlättade definitivt att inte ha en massa snö i vägen och dessutom var det så otroligt skönt att få vara ute och jobba!

15_1

Mr Jag-tar-hand-om-rotskott-gamla-granar-och-annat-som-ska-sågas. Alla i vår familj har hunnit bli lite vinterbleka i hyn, men jag har sett att vår granne som åker skidor i Sundance tre gånger i veckan ser riktigt solbränd ut. Solen tar här uppe, särskilt om man är ute då solen faktiskt skiner och ännu mer om det ligger snö på marken.

15_3

Till höger på staketet kan man se druvorna. Vår kompis har lovat att komma hit och hjälpa oss beskära dem. Tydligen ska man i princip klippa bort allt gammalt ris om man vill få till en riktigt bra druvskörd. Det blir spännande att se! Ser du dottern som klev omkring i dammen och muttrade om barnarbete och ont i ryggen? De ska härdas, småglinen. Hon klarade av sin uppgift, men jag förstår att det kändes. Nu i kväll verkar det som att vi alla har ryggar som behöver lite extra omsorg. Själv ska jag lägga mig på spikmattan och hoppas att det hjälper till med viss lindring av den brännande känslan som hunnit breda ut sig över ett alldeles för stort område. Är det månne åldern som tar ut sin rätt?

8 thoughts on “Trädgårdsfix i februari?

  1. Samma gröna färg som en Ekebykärra, men det är något som inte stämmer…Såga grenar med fogsvans, ajajaj. Jag får nog komma och hälsa på!/P

  2. Hej Monica!
    Besökte You Dos monter på Syfestivalen igår och där fanns det många godsaker att fynda. Pratade även med Lena som skulle hälsa från mig. Jag visste inte att det var du som har designat höststämplarna, jag tokgillar skatan nämligen. Om man har önskemål ang stämpelmotiv, vem vänder man sig till då? Hälsningar från ett idag soligt Stockholm!

  3. Det låter helt ljuvligt med vår och 12 grader. Då är det inte så dumt med lite trädgårds- och barnarbete. 😉 Och vilken lycka med vindruvor att se fram emot. Jag minns dessutom att du pratat om persikor också. Ljuvligt!

    Kram Lotta

    • Mums. Persikor! Vi har dessutom fortfarande en burk inlagda ingefärspäron och flera burkar med vindruvsjuice att njuta av någon kall och tråkig senvinterdag medan vi drömmer om bättre tider! 🙂 Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.