06 okt

Efter fyrtioårskrisen känns det rätt bra att bli äldre.

5_1

Ja, det känns i alla fall bättre om jag nu verkligen blir visare. Jag vet inte, jag. Ibland upplever jag att hjärncellerna dör lite fortare än jag hade önskat, men när jag ser på livets utmaningar så känner jag att mognaden faktiskt finns där nu på ett annat sätt än förut. Jag tar fortfarande beslut som är baserade på känsla mer än logik, men väldigt sällan är jag lika fyrkantig som jag var då jag var yngre…

När barnen frågade vad jag önskade mig i år sa jag inte som brukligt ”snälla barn”, utan jag önskade något de hade skapat själva. Det innebar att jag fick jättefina presenter!

5_8

Äldsta dottern håller på med ett projekt där hon syr mjukisdjur som ska skänkas till barnsjukhuset här i trakten. Jag blev så förtjust i hennes bläckfisk att jag önskade en likadan. Den är sydd av en mjuk och skön knästrumpa och ska få en rosett också vad det lider.

5_7

Sonen pysslade massor då han var liten, men att han skulle göra något så här kreativt och personligt till mig kändes väldigt överraskande. Vi har pratat om att överkomma sådant som verkar omöjligt ofta och mycket de senaste åren, så den här brickan betyder väldigt mycket för mig.

5_3

På bilden ser du mitt bruna hår och mina fotspår. Jag är på väg in i det svarta, utmaningen, det omöjliga, och på andra sidan finns Ljuset. Visst är symbolismen fantastisk?

5_4

Av familjen fick jag en helt fantastisk vattenkokare, en sådan där som piiiiiper då vattnet kokar upp. Jag är kär, fast det är en pryl! Röd är den också…

5_2

Efter skönsång och frukost på sängen, andlig spis, fina presenter, ”lunch” på Yoghurtland och fina vänner på födelsedagsfika så måste jag ändå säga att pricken över i:et blev att det just på min födelsedag låg ett fint och härligt och gott och överraskande paket från min lillasyster i Sverige i brevlådan. Underbart! Kul att läsa om vännen i Sverige som gått ner 100 kg i vikt av att ändra kostvanor och samtidigt sitta och smaska godis i långa rader… (Jag åt inte upp allt sjäv. Bäst att klargöra detta.)

Jag är tacksam över så mycket. Jag saknar en del i mitt liv, men vissa saker får man vänta lite på. Annat blir det ingenting med och det får gå ändå. Ser jag tillbaka på dagarna jag lagt bakom mig sedan den 5 oktober 2012 så har det hänt massor i mitt liv, med och runt mig. Ibland ”hoppar jag ut” och försöker se på mitt liv utifrån, men det är mycket lättare att bara leva det inifrån mig själv. Ska jag sammanfatta allt som hänt med ett ord så får det bli STARKARE. Här får du en trist låt med en alldeles fantastisk text. Tack Peter LeMarc.

4 thoughts on “Efter fyrtioårskrisen känns det rätt bra att bli äldre.

  1. Åh Gurra G, vilka skills. Så fint, jag förstår jag att du kommer att vårda dem ömt.
    Vilken snygg vattenkokare! Och vad glad jag är att postmannen gjorde sitt jobb. Kram, love u!

  2. Grattis i efterskott!
    Eller varför säger man så eg? Man fyller ju en ny dag hela tiden, så jag säger GRATTIS! 🙂

    Visst har A gjort det bra! Jag är så otroligt imponerad av henne! 🙂 Tror i alla fall det är samma människa vi pratar om. 🙂

    Tycker med att det känns rätt bra att ha landat på andra sidan 30-talet.

    Jobbar hårt på att känna att jag duger, att jag är bra som jag är. Att jag skall släppa alla vansinniga prestationskrav jag lägger på mig själv. Det märks otroligt mycket nu då jag pluggar igen. Hua vad jag får slita ont. Psyket och jag är inte de bästa vänner alla dagar kan vi väl säga. Om vi uttrycker det milt.

    Jag tror ni har fått mera höst än vi har det ännu. Åtminstone snömässigt. Hurv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *