27 sep

Någon gång ska jag ut och gå med mina nya stövlar.

T.J.Maxx – affären som alltid levererar. Åtminstone om man gillar att fynda och inte är så petig med att varorna man köper kom ut i butik förra veckan. Mamma hittade mycket fint när hon var där och på Ross (en liknande kedja) så hon hade en helt ny garderob när hon kom hem. Idag hade jag och äldsta dottern den stora glädjen att ta med Svärmor till T.J.Maxx. Hon reagerade precis som förväntat. Ögonen glittrade till och jag såg att hon såg att det skulle bli svårt att välja bland allt det roliga. Vi gick därinne i en och en halv timme och ingen av oss hann tröttna.

Jag är ingen rolig fönstershoppare att ha med sig i vanliga fall, men när fynden ligger i varje hylla och hänger på varje klädhängare, ja, då är det svårt att inte ryckas med av bara tanken på att det kan sparas många sköna kronor om man nu ändå måste ha ett par nya skor, en jacka eller vad det nu kan vara. Just idag hittade jag ett par perfekta höstskor för $30, alltså runt 190 SEK. Då jag fyller år om en vecka bestämde Svärmor att jag skulle få skorna i tidig födelsedagspresent. För dig som känner mig finns det inget nytt och spännande här. Svarta, dragkedja, silverspänne, plats för min nervträngda tå och bara en liten klack. Hurra! De här funkar bra både till byxor och kjol och jag slipper tänka på mina tjocka vader som alltid ställer till det då jag ska ha stövlar.

26_1

Härom veckan berättade min kompis om att hennes barn (inklusive de TVÅ! utbytesstudenterna i familjen) hade kommit fram till att de skulle ha varsin köksdag. Bra idé, sa jag, och talade om för våra barn att det bara var att välja en dag som kunde passa med deras schema. Nu är det så att alla tre är mycket bra på att sköta tvätt och städ och att hålla ordning (den yngsta behöver påminnas om sin oordning ibland, men hon får ta hand om den själv), men det finns alltid rum för förbättring.

Idag var det dags för sonens köksdag. Han fixade tacosallad. Gott, gott! (Lätt disk efteråt också även om det är mycket att tärna och hacka innan själva middagen. Bra för honom.) I morgon ska äldsta dottern ta hand om ruljansen. Vi får väl se vad som står på matsedeln då! Det vet jag inte än.

För dig som vill lyssna lite på hur andra sköter det där med uppfostran och hur man egentligen kan hjälpa sina barn utveckla vuxenfärdigheter kan det vara kul att kolla in den här bloggen. Jag vet att jag curlar för mycket, fixar och donar när barnen kan ta ansvar själva, men det kan ju bli bättre. I morgon är en annan dag!

8 thoughts on “Någon gång ska jag ut och gå med mina nya stövlar.

  1. Heej! Kul att du just nämde utbytesstudenter i inlägget. Jag är nämligen utbytesstudent i pleasant View (typ Ogden) så skulle ju vara sjukt kul att träffa dina barn och prata lite svenska (om dina barn pratar svenska dvs) Stephanie på mysmasken länkade din blogg! 🙂

  2. Snygga skor! Bra med köksdag. Dags för Sebbe och Jullan att ta ansvar! 🙂 I går vispade de ihop pannkakssmeten helt själva, och vi avslutade med att göra havreflarn till efterrätt. Kunde inte med att äta upp hela smeten själv, som jag brukar göra, så det blev faktiskt en hel plåt med nybakade havreflarn. Kan inte minnas att min smet någonsin har kommit så långt, utan att fastna i min mage… Haha!

  3. Å, den där sången älskar jag – stövelsången, alltså! Den har ett så underbart schvung och jag saknar små barn att sjunga den med. Sist var det Fredriks härliga grodstövlar vi sjöng den för, men det verkar inte vara någon här som vill ha grodstövlar längre. Konstigt. Jag som födde barn bara häromåret. Eller var det 18 år sedan första gången?

    Jag läste lite snabbt på bloggen du länkade till och jag blir kluven. Jag har nog ett väldigt kontrollbehov, för att släppa på alla de där sakerna skulle nästan vara omöjligt. Dessutom gick väldigt mycket tid av föräldramötena på samtliga stadier till att fundera över hur vi som föräldrar skulle få information om läxor och prov och stötta barnen i detta. Skolan förväntar sig detta av oss och om vi inte gör det tror jag att barnen känner att vi inte bryr oss om dem (vilket man ju är livrädd för att de ska tro). Svår balansgång, för jag minns samtidigt min egen självständighet från tidig ålder och vad jag skulle avskytt att någon lade sig i vad jag gjorde med skolan. Samtidigt var ett av mina syskon väldigt mån om att bli förhörd på läxor och engagera föräldrarna, så jag antar att det är individuellt?

    • Ja, visst är den sången underbar? Jag lärde mig den på en härlig rytmikkurs på lärarhögskolan och sjöng den ofta med våra barn när de var små. Kort och känslosam med en klämmig melodi – en riktig hit!

      Då det gäller barnen, skolan och föräldraengagemang… Just nu har jag stenkoll på alla tre barnen pga deras skolsituation. Minst E eftersom hon går nästan halvtid i skolan, men e-schoolkurserna är ju lätta att följa. Vill att barnen ska känna sig starka och självständiga, men att de samtidigt ska välja att tycka att mamma är toppen, inte bara som tjänstehjon… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *