05 maj

Vardagligt sökande efter lycka.

If you’re happy and you know it, clap your hands. Och om man inte är så glad, vad gör man då? En bra sak att göra är att sätta sig ner och skriva upp saker som man är tacksam över. Oftast är sådana saker också sådant som gör en glad. (Här får du ett fotoutdrag från min lista, men den skulle kunna göras längre om jag bara hade fler kort. Mina föräldrar och syskon med familjer har till exempel vårbrukat ute på Sturkö. Hurra! Det kanske går att skörda där i sommar igen?! Bara tanken på det gör mig faktiskt både glad och tacksam.)

Billigt fläskkött blir fantastiskt gott efter att ha stått i en slow cooker över natten. Just nu njuter jag bara av doften – en Pork Shoulder Butt (över tre kilo kött, fett och ben för mindre än en femtiolapp) inpackad i spiskummin, oregano, chili, cayennepeppar, svartpeppar, salt, vitlök, lime och äppeljuice. Som sagt. Njutbara ångor…

4_3

Mormor Brittas röda tårta äger. (Den gjorde visst fler personer glada idag, annars hade väl inte de sorgliga resterna sett ut så här. Tja, det här är ju ändå ingen bakblogg, så presentationen kanske inte gör något.)

4_4

Alla blommande träd är riktiga lyckopiller! Det är så vackert med allt det fluffigt vita och rosa. Persikoblommorna ser lite sorgliga ut då de stod i full blom vid sista snöfallet, men förhoppningsvis blir det ändå lite frukt i höst.

4_5

Jag älskar många gånger att köra bil. Gärna själv och med musik på hög volym, men med nedvevad ruta och barnen som sällskap kändes det också härligt. (Vi var på tvillingkalas norr om stan. Kul att träffa släkten igen!)

4_6Jag har det bra. Jag hoppas att detsamma gäller dig.

4 thoughts on “Vardagligt sökande efter lycka.

    • Jag har nog sett bilderna! Hörde att kycklingarna rymmer. Hur ser hönsahuset ut? Jag vill se bilder! Kan ni hålla reda på vem som är vem fortfarande? Kram!

  1. Jag tycker om din tacksamhetslista Monnah och du har så rätt, det finns så mycket att vara tacksam över. Viktigt att påminna sig själv om det då och då. Jag tror också att det till viss del är en del av ens personlighet och sätt att leva. Det där med att se och uppskatta det man har istället för att hela tiden lägga fokus på det man anser fattas en i livet.

    Kram på dig♥

    Ps. Jag gillar bilden på dig. Det syns att här är det en kvinna som älskar att köra bil. 🙂

    • Ja, det är så lätt att fokusera på det man inte har. Kanske är det ett sätt att komma undan den känsla av otillräcklighet och missnöje som många i dagens samhälle bär på. Om jag bara köper det här eller om jag bara reser dit, DÅ ska jag bli lycklig… Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *