25 mar

En ”sådär” dag.

Ibland förstår jag inte på mig själv. Jag tycker ändå att jag både har god självkänsla och gott självförtroende. Idag var det som att jag vaknade på fel sida. Gårdagen var alldeles toppen. Använde jag all positiv energi och hann inte producera ny under natten? Bestämde mina hormoner sig för att spela mig ett spratt? Styrde jag mina känslor undermedvetet? Jag vet inte vad det var, men jag var knappast Mitt Bästa Jag under största delen av dagen, inte för någon.

Jag, precis som många andra jag känner, bemästrar ”Mr Jekyll och Dr Hyde-tricket”. Efter att ha talat om för sonen att han var på svindåligt humör, snäst av äldsta dottern, bett maken dra någon annanstans och ovänligt men bestämt tackat nej till en pianokonsert av yngsta dottern lyckades jag dra upp mig ur gyttjan och när våra middagsgäster kom var jag på ganska gott humör.

Nu är min fråga följande: Hur mycket styr man över sig själv och sitt humör? Behöver man då och då få utlopp för det svarta, det tråkiga och det oönskade? Ska man gömma sig i skogen när man känner sig såhär och sparka på grenar för att få utlopp för Det Arga eller ska man titta på gulliga kattfilmer för att glömma bort att man egentligen var på dåligt humör? Hur mycket ansvar har man för andras välmående? Är en medlem i familjen på riktigt dåligt humör dröjer det ju inte länge förrän alla går omkring och surar. Så är det åtminstone här hemma. Visst blir livet mycket trevligare om tungsinthet och ilska inte har förstatjing i vår samvaro med andra människor?

Jag har på nära håll sett hur mycket man kan göra för att förbättra ”riktig” psykisk ohälsa med rätt kost, sol, träning och sömn. För mig som bara lider av nedstämdhet då någon nära mig har det jobbigt eller som blir arg då hormonerna spelar Monopol i min kropp borde det inte vara så svårt att rycka upp mig. Eller? Vilken erfarenhet har du? Tips? Idéer? Här kommer några länkar som fick mig på alldeles gott humör nu i kväll:

Best coin ever spent
Fiddlesticks – Come Thou Fount of Every Blessing
Roliga katter
Sjukt bra Rubiks Kub-trick!
Läckra lastbilsförarskills

4 thoughts on “En ”sådär” dag.

  1. Tack för skratten – var hittar du alla klipp??? Skönt att du mår bättre. Ännu skönare att få avreagera sig lite då och då. KRAM

    • Ja, visst är det skönt med lite ilska, bara det är i lagom mängd. Varsågod för klippen. Jag avslöjar inte min källa. Kram! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *