27 jan

Tiden går, somligt består.

Det här har varit en finfin dag. Vill du höra?

1. Sovmorgon. Inte jättelång, men ändå.

2. Utflykt till Holladay där vi träffade vår fina vän M, hennes dotter J och Js familj. M hade ganska nyligen skilt sig då vi flyttade till Kalifornien. Hon hyrde ut rum till studenter för att dra in lite mer pengar. Vi hade turen att få tips om henne och flyttade in i det största sovrummet i huset. Stor bokhylla med massor av böcker, eget badrum, delat kök och vardagsrum och tillträde till trädgården direkt från vårt rum. Maken och jag var alldeles nygifta och vi fick ett fantastiskt år där på Evergreen Drive i Palo Alto, CA. M bor numera i Madrid, men är i USA ett par veckor för att hälsa på yngsta dottern som precis fått sitt andra (!) tvillingpar. Dottern bor turligt nog bara femtio minuter från oss, så vi var så glada över att få möjligheten att träffa allihop! Då M visste att hon skulle träffa oss tog hon med sig en överraskning från Kalifornien. Vad då, undrar du kanske? Jo, det ska jag tala om. Min symaskin av märket Brother, den som jag köpte på Costco 1994 och som har stått hemma hos M sedan 1995 då vi flyttade hem till Sverige igen! Och tänka sig. Den går som smort. Nu har jag alltså en symaskin igen! Jag är så glaaaad! (Maken fick fixa till backen som hade gått i baklås, men annars har tiden inte lämnat några avtryck alls.)

3. När vi kom hem hämtade sonen posten. Han kom injoggande med ett grönt vadderat postkuvert från Sverige. Ett tjockt, roligt paket. Ett paket från Lotta fyllt med lakrits, choklad och en mysbok. Vi var redan glada efter den trevliga utflykten till våra vänner, så paketet fick oss alla att flyga en bit över golvet. Mums!

Jag gillar Glada Dagar. Det här inlägget kanske ger känslan av ”intresseklubben antecknar”, men för mig känns det just nu viktigare än huruvida vi borde sitta i en stuga utan el, åka pendeltåg och äta vegetariskt eller inte alls (allt för att sluta släppa ut ofrivilliga koldioxider). Fast jag blev uppriktigt glad över att läsa denna artikel. Kram på dig!

6 thoughts on “Tiden går, somligt består.

  • Kan du tänka dig?! Det var knappt så jag trodde mina ögon! Den tunna quilttråden som jag hade trätt maskinen med 1995 satt fortfarande kvar. Lite läskigt nästan…

 1. Glada dagar gillas. 🙂

  Sovmorgon är inte dumt alls. Även om det bara blir en kortis så är det trots allt en sovmorgon. 😉

  Vad roligt att ni kunde få till en träff och träffas igen och vilken lycka att hon inte bara sparat er symaskin utan också tog med den. Jag förstår att du nästan svävar fram. 🙂

  Och vad skönt att paketet kom fram som det skulle och att innehållet uppskattades. Var rädd att ni inte skulle gilla lakrits men jag chansade. Vet ju att det är svårt att få tag på over there. Du får berätta vad du tyckte om boken sedan.

  Ta hand om er och så hoppas jag att veckan som kommer är fylld med glada dagar.

  Kram Lotta

  • Ja, det där med symaskinen var faktiskt ruskigt roligt!! Jag hade aldrig väntat mig något liknande. Överraskningar är bra nästan jämt.

   Du kan tro att paketet uppskattades! Jag gissar att vi kommer att få ont i magen av all lakrits som kläms de här dagarna, men sedan kan vi vara mätta ett tag framåt så vi slipper lääääängta så förfärligt! 🙂

   Tack för önskan om de glada dagarna. Du må tro att jag fortfarande behöver många sådana… Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *