31 dec

Snart är 2012 ett minne blott.

Nog för att vi hade trevliga grannar i Segeltorp, men hade jag brutit benet där tror jag inte vår familj hade erbjudits hjälp från höger, vänster och rätt över. I eftermiddags kom en omgång soppa med nybakat bröd och telefonen har ringt flera gånger med omtänksamma människor i andra änden. Fina små gåvor har också överlämnats. Vi har verkligen hamnat i rätt grannskap!

Idag har jag vilat precis hela dagen. Att göra mig i ordning morgon och kväll är en inte helt okomplicerad ritual. I går duschade jag. Det tog nog 1,5 timme från start till mål, så jag bestämde mig för att vänta några dagar innan jag försöker igen. Det går ju inte att hoppa in på ett ben i duschkabinen och jag kan inte heller sätta mig i badkaret utan att belasta det brutna benet. Däremot går det att krypa in och ut ur duschkabinen. Ja, jag förstår att du flinar nu. Det gjorde inte jag när jag höll på…

I morgon är det sista dagen på det här välsignat fruktansvärda året. Jag ser fram emot att lägga det bakom mig trots att mycket spännande och roligt också har hänt under de senaste tolv månaderna. Då jag skrev årets ”bokslut” insåg jag att det verkligen är dags för gladare tongångar överlag. Jag skriver om mitt liv här i bloggen, men jag har också en bok av mer privat karaktär. Den uppdateras inte särskilt ofta. Då och då händer det, till exempel idag. Så här blev mitt lilla ”årets ord-collage” i den boken. 2012-ordet LYFTA fick plats både i ord och bild, men det är FÖRÄNDRING som är viktigt. Stopp och sätt fart valde jag som inspirationsord. Är det inte så man gör med allt som man vill förändra? Antingen vill man sluta med något eller så vill man få tummen ur. Jag ser verkligen fram emot den här resan. Jag tror att den kan bli rätt spännande. Hur går det för dig? Vad vill du med ditt liv? Jag undrar just hur mycket hjälp man får av terapi och hur mycket man kan klara att reda upp själv genom att prata med vänner, familj och läsa sig till förståelse för det som inte funkar? Härom dagen pratade jag en del med min moster som jobbar som terapeut. Hennes jobb verkar otroligt intressant, men jag undrar hur man lägger andra människors smärta och oro bakom sig då man går hem från jobbet…

Tja, det var väl det. Jag vill inte att årets sista inlägg ska vara så fult som detta, så i morgon kanske jag gör ett ryck och hittar på något kul. Jag ska också sitta i soffan och få familjen att förbereda nyårsfesten vi ska ha med våra vänner. De ska få baka och laga mat och förbereda lekar så det brinner i deras bakar. Hur firar du nyår? Här brukar man nog inte smälla så mycket raketer själv, men uppe vid BYU har de tydligen ett tjusigt fyrverkeri varje nyårsafton. Jag tror jag överlever utan krutröksdoften också.

Så – Gott Slut! Må 2013 ge dig allt du drömmer om, eller i alla fall det mesta. Det är du värd, eller hur? Och så får jag nog klämma in lite Lasse Winnerbäck och önska att du följer med mig i fortsättningen också.

3 thoughts on “Snart är 2012 ett minne blott.

 1. Vilka fina grannar ni har. Sådant värmer gott. Jag tror att vi i Sverige har en hel del att lära av USA på den biten. Här hemma verka människor överlag vara väldigt ”privata” av sig. Vill inte störa, inte lägga sig i, vill inte ha kontakt med grannar, vill inte prata … Lite av ”sköt dig själv och skit i andra”. Inte alla. Men tyvärr alltför många.

  Att ta en dusch låter som ett helt företag. Tänk vad man uppskattar de där vardagliga och självklara sakerna när de plötsligt blir så mycket svårare.

  Jag gillar dina ord om 2013 Monnah. Jag önskar dig och familjen ett riktigt gott 2013. Med mycket kärlek, glädje och äventyr.

  Själv vill jag fortsätta fylla mitt liv och år med mer av det där som gör mig lycklig och får min själ att sjunga. Mer av det. Mycket mer. Och boken… ja, den ska bli klar i år. Kanske vågar jag också tro på mig själv och min röst och skicka iväg den till bokförlag. Och så ska jag börja spana efter den där tyllkjolen. 😉

  Jag har själv aldrig gått i terapi men alla jag känner som har talar sig varma för det. Det har lyft dem, hjälpt dem och fått dem att andas lättare. Att få lätta sitt hjärta för någon som lyssnar utan att döma eller värdera.

  Ta hand om dig vännen.♥

  Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *