27 dec

OH SNAP!

Eller snarare ”Oh snip!”, för idag åkte skräphåret i frisörens soptunna. Jag och S var i University Mall och mellandagsfyndade. Vi hade så trevligt så då vi kikade på julgrejer till halva priset (inte tillräckligt billigt), reakläder till 40-50% rabatt (det blir däremot billigt) och finfixade amerikanskor med lockade hår och perfekt make up. Vi var på Baby Gap och köpte några helsöta plagg till en vän som jag känt sedan jag var knappt ett och han var bebis. Tja, jag tror kanske att hans nyfödda dotter får större nytta av dem, men ändå. När vi var på väg ut från köpcentret gick vi förbi en folktom salong. Jag vågade mig på att låta tjejen som jobbade både färga och klippa håret trots att hennes och min engelska inte riktigt kunde mötas. (Hennes drog mer åt spanska och min åt svengelska.) Jag har inte gjort något åt håret sedan i juni, så det var verkligen dags. Det är nu snart ett år sedan jag fick hjälp mot min B12-brist och det cirka en decimeter långa friska håret är kanske väldigt gråsprängt, men i alla fall i ypperligt gott skick. Låter jag håret vara i ett halvår till kommer det att vara helfixat till sommaren. Det är ju något att se fram emot! 🙂

På rean fyndade vi ett spel som vi planerat köpa i flera år, nämligen Settlers från Catan. Hur roligt som helst! Gillar du strategispel som inte har ihjäl hjärncellerna tycker jag att du ska satsa på det. Nu betalade vi 200 kr vilket jag tycker är ett riktigt bra pris för ett spel som kan spelas om och om igen.

Äldste sonen var för förkyld för att följa med och åka skidor i Sundance, men mellandottern och maken åkte med två av våra vänners barn. Trots att jag nu inte gillar att åka utför uppskattar jag tanken på att bo så nära så bra skidåkning som vi gör. När jag samlat mod och lust ska jag följa med någon gång jag också. På makens jobb finns fyra åkpass man kan låna gratis och det vore ju dumt att inte utnyttja dem så ofta som möjligt. Vad tycker du om att åka skidor? Är det okej för mig att inte gilla det fast jag är svensk? Längdskidor har jag fördragsamhet med, men det där med utför… Jag lider fortfarande av sviterna efter makens kupp då han tog mig till en röd backe då jag knappt kunde stå på ett par skidor. Skilsmässan var nära efter det åket kan jag säga… Vi har åkt flera gånger efter det och efter skidskolan som jag gick i året efter katastrofupplevelsen lärde jag mig att en solig dag i en blå backe kan vara riktigt härlig också på ett par utförsskidor. Kanske kommer den dagen alldeles snart?

18 thoughts on “OH SNAP!

 1. Jag har en skräckblandad förtjusning till att åka skidor. Lider av höjdskräck och tycker ofta det är för brant. Men har man väl lyckats överleva liften upp och hamnar i en lagom blå backe är det ganska så härligt. Bäst är när man kommit ner och överlevt. 🙂 God fortsättning på dig! Du ser jättefin ut i håret! Kram Karin

 2. Ditt hår är muy bonita. Har inte heller gjort nåt med håret sen i somras. Fotot inspirerar!

  Och bebisbackar utan nån som flåsar en i nacken är ljuvligt! Första gången jag åkte i svart back hörde jag plötsligt skratt. Men jag var ju nästan ensam? Hmm, liften ovanför mig… Återgick till blågrön njutåkning. Man gör precis som man vill, svensk eller annat.

 3. Så snygg du blev i håret, eller ja hela du är snygg!
  Jag gillar att åka skidor, heller utför än på platten. Men nu är det snart 6 år sen sist. Jag och Daniel har pratat om att åka iväg en långhelg och åka slalom. Vi får se om vi kommer iväg nästa år. Vi vill ju bila runt i Norge, USA och England/Irland/Skottland också. Men det kommer nog en tid för allt skulle jag tro!

  • Det är jättebra att ha många drömmål! Då kan man plocka ett nytt med jämna mellanrum och ändå ha massor kvar att drömma om. 🙂 Kram!

 4. Tror det har med åldern att göra. Jag började åka nedför när jag var i 30-årsåldern (förutom den amatörmässiga skidåkningen man gjorde på brädlappar som barn) . Vet hur man gör, men upplever ingen jättenjutning för det mesta, då jag nog tyvärr redan var såpass ”gammal” när jag började att rädslan alltid ligger lurandes. Jag ser på min syster som började i tonåren och lätt tar sig ner för de svartaste av backar, eller mina egna ungar som ju alla har börjat åka i tidig ålder. Det verkar göra jättestor skillnad. Att börja i en ålder när man kan se alla potentiella faror är inge´ vidare. Just nu är förresten min syster o hennes dotter uppe i Sundance o åker. Jag valde att inte följa med, så vi får väl gå o shoppa i University Mall du o jag, eller ngt annat, när alla andra är o åker…. 🙂

 5. Förresten, på tal om spel – här ÄLSKAR vi att spela spel! Några andra som varmt rekommenderas om ni inte testat, är ”Ticket to Ride” (föredrar den amerikanska versionen), ”Apples to Apples” (vansinnigt roligt, och mycket bra språkträning), och klassikern ”Rummikub”. För några dagar sen körde vi en runda ”Phase 10”, alltid lika populärt.

  • Åh, tack för alla braiga tips!! Vi vill gärna fylla på spelförrådet lite. Vi packade ner och gav bort en massa spel i flytten då de mest var för yngre barn. 🙂

 6. det har med fart att göra. ta backen i lagom fart, så ska du se att det funkar ok. jag är rädd för hög fart, dvs okontrollen som den medför, och tar allt lite lagom lugnt. tur att min man är i sämre kondis och tar igen sig på halva backen och möter upp mej där. 🙂

  • Ja, så är det nog. Hur som helst är skidåkning utesluten de närmaste månaderna, så jag har tid på mig att samla mod… 🙂

  • Ja, det är roligt! Vi har nu fått flera roliga speltips, så när ni kommer finns det förhoppningsvis ett förråd att ösa ur. Sällskapsspel är ju kul och socialt!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *