23 dec

Om ensamhet och flersamhet.

Här är boken jag precis har börjat läsa. Ämnet känns viktigt för mig som väl kan räknas till den första generationen som började uppleva fenomenet som boken diskuterar. Jag återkommer.

Just för tillfället känner jag mig jätteglad över att vara ensam tillsammans. Det finns så många jag älskar, tycker om och bryr mig om som jag kan vara ensam tillsammans med genom teknikens under. Du är en av dem.

Jag älskar att vara social på riktigt också. Vi försöker ha gäster över på middag så ofta som möjligt. Ska man ändå laga middag, så… En av våra gäster berättade om sin erfarenhet som nyskild och fram tills han gifte om sig. Han slutade existera, för singlar blir inte hembjudna till folk. Jag frågade om han trodde att det var för att människor i bekantskapskretsen ”höll på frun” i skilsmässofrågan, men han trodde bara att det var en del av sanningen. Jag rannsakade mig själv och blev sittande med skämshatten på. Visst är det så att vi mest har umgåtts med par med barn i samma ålder som våra. Nu har jag och maken gjort helomvänding. Nja, kanske bara halvomvändning förresten. Vi har bjudit hem singlar, äldre, yngre och mixade sedan det ögonöppnande besöket. Det är kul! Har du inte testat själv tycker jag att du ska prova.

Förresten såg vi The Hobbit nu i kväll. Kul och lite läskig, men fantastiska miljöer och roliga specialeffekter. Man känner sig alltid lite extra vacker om man jämför sig med en ork. Prova! Dags för julklappsinslagning. Det är roligt, men tar alltid längre tid än jag räknar med. Vi får väl se om det gäller när man dragit in radikalt på julklappsinköpen också.

11 thoughts on “Om ensamhet och flersamhet.

 1. Intressanta saker idag. Visserligen har jag varit sjuk på samma gång som ensamstående, vilket kan förklara en del, men det är väldigt ovanligt att bli hembjuden på middag utan bihang. Ni är föredömliga som inte bara bjuder folk på middag, utan försöker bjuda olika sorters folk.

  Och härom dagen tänkte jag att vi nästan var färdiga inför jul. Inslagningen har blivit slarvigare och pinsammare ju längre tiden har gått och jag är nu beredd att göra något radikalt med julklapparna nästa jul. Vem har jag firat i jul? Den som har tjänat mest på mina inköp…

  Lycka till med det sista. Hoppas ni känner det som jul fast ni är i ett konstigt amerikanskt hus utan riktig ljus sirap och familj. Tur ni har er fem i alla fall. Stora kramar!!!

 2. Det er en veldig interessant problemstilling, bogen tager udgangspunkt i. Jeg synes dog, det er en forkert retning samfundet bevæger sig i.

  God jul fra Danmark 🙂

  • Jag gillar inte heller att samhället rör sig åt det hållet, men det är svårt att stoppa nu… Kul att du hälsar på här inne! 🙂

 3. Ja det där är knepigt. Jag har ju varit singel större delen av mitt vuxna liv och jag har ofta ofta känt mig som ”femte hjulet”. Parmiddagar blev man ju inte bjuden på precis och flera gånger har jag kommit till fester/middagar där värdparet även bjudit in en singelkille. Inte alltid lyckat. Nyår har jag nog upplevt som jobbigast. Det är väldigt parinriktat, speciellt i min umgängeskrets där nästan ingen har barn än. Nu är det däremot lite annorlunda.

   • Ja det hoppas jag med. I morgon blir det tex bara jag och Daniel 🙂 Vi och förmodligen min brors familj kommer dock gå över till min pappa vid tolvslaget för han har bäst utsikt för fyrverkerierna! Kram och Gott Nytt År!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *