01 dec

Tack svärmor!

Svärmor kommer ihåg det trauma vi stackare fick genomlida den jul vi bakade lussebullar med gurkmeja och skickade därför ett räddningspaket med finaste bakduken och några saffranspåsar. Gurkmeja är bra för hormonell obalans bland annat, men jag tror inte ens det uppvägde det faktum att bullarna den gången blev, tja, otäcka. Innan vi åkte till Hawaii gick jag in på ICA och köpte några saffranspaket som fortfarande ligger i plånboken. Därför kunde jag i går kosta på mig att ge två av svärmors paket till en stackars svenska i nöd och nu har jag satt en deg som ska frambringa oändligt delikata, gyllengula och traditionella lussebullar med de andra två påsarna. Håll tummarna. Jag bakar med torrjäst och termometern jag köpte på Smith’s i går blev tydligen kvar i kassan tillsammans med alsolsprit och plåster. (Vi får väl se om jag får grejerna nästa gång jag kommer dit…) 37°C fixar jag med fingrarna, men att uppskatta 50-60°C är minsann inte lätt.

Njut av finaste helgen på hela året! Jag rekommenderar en promenad i lätt snötäckt landskap lördagskvällen innan första Advent. Det finns inte mycket som är vackrare. Lägg till det en adventskonsert eller två så är lyckan total! Just nu har jag fruktansvärd Sverigelängtan. Inte bort härifrån, bara att kunna gå på någon av AFs konserter, träffa familjen, göra ”det vanliga”. Ja, det var väl det. Nu ska jag sluta klaga. Sorry.

Edit:

4 thoughts on “Tack svärmor!

    • De blev säkert supergoda! G hade nog velat äta upp alla lussisar på en gång, men jag har fryst in några som jag hoppas räcker till Lucia. Vi får väl se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *