28 nov

Det blir nog jul ändå. Faktiskt.

Hur gör man då ena jullådan, den viktigaste, av misstag blivit kvar hemma samtidigt som man har ett nytt hemma borta? 14-åringen är inte lika pessimistisk som mamman. Mamman sörjer Lisa Larssons lussetåg och barnens alla julgransprydnader som vi samlat till dem sedan vi bodde i Philadelphia. Dottern säger att det ordnar sig. Vi köpte röda julkulor på IKEA och nästa vecka ska vi göra långa popcorngirlanger. När vi var på Hobby Lobby för att köpa filt till samma dotters syprojekt visade det sig att de hade en massa julgrejer till halva priset. Vi köpte roliga silkespapper som ska pysslas ihop till de finaste smällkarameller som tänkas kan. Annars köpte vi inte så mycket. Den amerikanska countrystilen är inte riktigt i min smak och den amerikanska the-more-the-better-stilen är verkligen inte i min smak. Lika så bra det. Det känns onödigt att lägga ut pengar på något som vi redan har, men samtidigt är det viktigt att vår jul här blir mysig och hemtrevlig, så där som vi är vana vid. Jag väntar in min (Japp, MIN!) KitchenAid i Metallic Chrome så jag kan börja baka igen. Det var inte så pjåkigt med Black Friday ändå. $100 rabatt på en maskin som kostar $429 är en rätt fin rabatt. (Jag handlade under de sista skälvande minuterna av rabattdygnet…)

I kväll var jag och Elina bjudna på ”A Christmas I remember”, en kväll med ett fantastiskt julprogram av och för kvinnor i alla åldrar. Wow! Vilka historier vi fick höra, och vilken vacker musik! Jag gillar att vara här. I kväll påmindes jag om hur det alltid finns någon som har det sämre. Att vi inte har några julgransdekorationer är ju faktiskt inget problem. Att inte kunna köpa julmat till sin familj är däremot rätt tungt. Vi måste helt enkelt se till att hitta vägar att hjälpa. Det finns många runt omkring oss som har det tufft ekonomiskt. Vem kan du hjälpa?

8 thoughts on “Det blir nog jul ändå. Faktiskt.

  1. Berätta gärna hur det går med bakningen! Jag har gjort några tappra försök, men inte riktigt lyckats. Har troligen att göra med att vi numera bor på högre höjder (elevation). Hittade en sida på internet som ger tips om high elevation baking. Kan kanske vara klokt att kolla upp för dig med… 🙂 Jag har inte bakat sen vi fick vårt nya kök, så jag vet fortfarande inte om detta är problemet, eller om det är ugnen. /Tina

    • Tja, hinner den komma innan fredag kanske du får se hur det blir? Haha! Jag slog genast upp lite information om bakning här på gräddhyllan. Vi får väl se om jag kan använda mig av några av tipsen… 🙂

  2. kära Monna, jag hoppas det blir kvar några varor att köpa till mig i januari. julen kommer alltid och fixar sig, don´t worry. dotters pojkvän har också handlat på ”black friday”. jag ska vara brevbärare. en människa kan inte hjälpa alla, men jag kommer att hjälpa min systers rätt stora familj- packar ett stort paket i skickar snart. dem ska vi göra glada. vad roligt att höra att ni trivs där. kramar till alla

    • Oh, det kommer att finnas massor!!! 🙂 Vad fint att du hjälper din systers familj. Presenter och överraskningar är alltid lika roliga. Tjoho! Vilket datum reser du? Kram!

  3. Visst blir det jul i år med 🙂 Den här julen är jag lite spänd, för första gången ska jag dela julklapp med en pojkvän (den enda tidigare pojkvännen jag haft över en jul har inte velat dela tråkigt nog.. ) och för första gången ska jag inte spendera hela julafton med pappa utan den blir förmodligen uppdelad, först med pappa & bror med familj och sen hos svärmor som jag bara träffat 3 gånger tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *