14 nov

För alla med sömnproblem.

Ska jag tro Facebook så har väldigt många personer sömnproblem av olika slag. Nu talar jag inte om dig som har småbarn som håller dig vaken (du har förhoppningsvis en partner att dela bördan med så ni kan få varannan sovnatt) eller en partner som snarkar (Dags att dela sovrum?) utan jag talar om dig som helt enkelt inte kan somna eller vaknar mitt i natten för att inte kunna somna om. Sonen fick jättebra hjälp av vår fantastiska doktor Liu som jobbar med akupunktur och örter. Hon gav också följande sunda råd:

1. bo inte i Sverige under vinterhalvåret, speciellt inte om du har tendenser till depressioner (Jag vet, det hjälper inte mycket, eller hur?)
2. absolut ingen skärmtid en timme innan sovdags
3. genomför en kvällsritual under den där timmen i stället – drick lugnande örtte, duscha eller bada varmt, lyssna på lugnande musik
4. ha svalt i rummet och varmt i sängen
5. undvik att äta socker

Idag kom Mark Sisson med följande sömnråd som handlar om vad man inte ska göra för att sabba sin sömn. De låter rätt bra i mina öron. Kanske finns det något att ta till sig där också? Lycka till med sovandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *